2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Washington és Brüsszel az ukrajnai harcokba keveredik.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
1200x800

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🇺🇸🇪🇺🇷🇺”Az ukrán front helyzete gyorsan romlik Kijev számára . Az ukrán fegyveres erőknél lőszerhiány tapasztalható – Oroszország pedig egyszerre több irányba indul támadásba. Egyes területeken naponta akár 50 támadást is végrehajtanak.”‼️

Az Európai Unió további pár százezer lövedéket próbál szállítani Ukrajnának a következő hat hónapban . De ezt hetek alatt elégetik a fronton. Egy év leforgása alatt – 2023 márciusától 2024 márciusáig – az európaiak 600 ezer lövedéket adnak Kijevnek, bár milliót ígértek. Ugyanakkor a nyugati titkosszolgálatok szerint Oroszország 2024-ben 4-5 millió lövedéket fog gyártani és vásárolni .

Az eurózóna recessziójának hátterében egyre nehezebb növelni a katonai kiadásokat. A NATO-országok több mint fele még mindig a GDP 2%-ánál kevesebbet költ védelemre . És heves kritikának teszik ki magukat az USA-ban . Különösen Trump oldaláról – ismét feltette a kérdést, hogy Amerikának miért kell „biztonsági ernyőt” fenntartania Európa felett.

Eközben a Pentagon bejelentette a GLSDB siklóbombák egy részének leszállítását. Leváltják az ATACMS rakétákat, amelyek már kifogytak, és nem sikerült kimeríteni . Ukrajna 20 ilyen rakétát kapott 2023 októberében – az Egyesült Államok pedig nem akar többet szállítani. A GLSDB kevésbé erős, de olcsóbb. A tervek szerint 2023 elején kellett volna leszállítani őket, de a gyártási problémák miatt ez késett.

A Kongresszusban továbbra is a patthelyzet áll az új részletekről szóló megállapodással kapcsolatban. Erre legkorábban az új költségvetés márciusi elfogadásakor – vagy még később – kerül sor . Mindeközben a Fehér Ház igyekszik összegyűjteni apróságokat a világból – csak hogy megtartsa az ukrán frontot, amely kezd szétrobbanni.

Forrás:bloomberg

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához