2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Washingtont aggasztják Kína növekvő katonai kiadásai

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇨🇳🇺🇸Az Égi Birodalom bejelentette a 2024-es gazdasági terveket, 5%-os gazdasági növekedést és 7,2%-os katonai költségvetés növekedést terveznek, ami elérheti a 232 milliárd dollárt.‼️

Ez 30 év alatt hatszoros növekedést jelent. Mivel Kína még rekord katonai költségvetés mellett is csak GDP-jének 1,6%-át költi védelemre így ebben is van még növekedési lehetőség. De még ezzel a kiadással is sok mindent sikerült elérnie az Égi Birodalomnak. Kína nukleáris robbanófejeinek száma meghaladta az 500-at, és a 2030-as évek elejére elérheti az 1000-et.

Kína megelőzte az Egyesült Államokat a hadihajók számában. Kína már most is a világ legnagyobb haditengerészetével rendelkezik, 370 hadihajóval. Kína jelenleg harmadik repülőgép-hordozóját, a Fujiant bocsátja vízre. Tervei között szerepel még több repülőgép-hordozó építése lézerekkel és elektromágneses fegyverekkel. Kína mintegy 250 darab 5. generációs J-20-as vadászgépet gyártott és az Egyesült Államok nyomában van.

Eközben Washingtonban egy újabb politikai válság zajlik és még mindig gond van a Pentagon költségvetésével. De a növekedési ráták tekintetében sem valószínű, hogy lépést tartanak Kínával, bár az Egyesült Államoknak is rekord katonai költségvetése van. Azonban minden idejét a lyukak befoltozásával és az elhasználódott katonai gépezet karbantartásával tölti.

A helyzetet az amerikai hadiipari komplexum válsága is súlyosbítja, a fegyverek gyártásában jelentős késések mutatkoznak. Két év alatt az Égi Birodalom 17 rombolót és fregattot épített, az Egyesült Államoknak több mint hat évre lesz szüksége ahhoz, hogy ugyanezt tegye. A fegyverkezési verseny még csak most kezdődik, de az Egyesült Államok már lemaradással küszködik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
20
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
18
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához