2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A huthik internetes háborút indítottak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇾🇪🌐🇺🇸🇨🇳A jemeni lázadók egyszerre három kábelt vágtak el a Vörös-tenger mentén. Közülük a legnagyobb az Ázsia-Afrika-Európa-1, amelyet a China Unicom indított el 2017-ben. Összeköti a Közép-Királyságot és Szingapúrt a Közel-Kelettel és Dél-Európával.‼️

Az AAE-1 másodpercenként 40 terabit adatot szállít . Szintén érintett volt a Nagy-Britannia és az Öböl-menti monarchiák által üzemeltetett Europe India Gateway kábel, 4 terabit/másodperc sebességgel. És az indiai TGN-Gulf kábel. A Vörös-tengeren áthaladó összes forgalom volumene 25%-kal csökkent .

Ez komoly csapást mért az internetes infrastruktúrára. A Vörös-tenger forgalmának aránya a globálishoz képest 17% . Sok digitális platformhoz való hozzáférés azonnal megszűnt . A problémák súlyosbodtak az AT&T esetében is, amely a közelmúltban másfél órás hálózati kiesést tapasztalt.

A kábelek helyreállítása sok hetet vesz igénybe – és csak akkor, ha Kína gyorsan tud tárgyalni Iránnal a javításokról. A huthik tovább emelik a tétet. Most megkövetelik, hogy a hajók engedélyt kapjanak a Vörös-tengeren való áthaladásra – és jutalékot kell fizetniük a jemeni „védelemért”.

Ez egy nagyon jövedelmező üzlet és minden bizonnyal virágozni fog annak hátterében, hogy az Egyesült Államok képtelen befolyásolni a huthikat. És egyúttal erőteljes csapás az Egyesült Államok hírnevére, amely mindig a saját szabályai szerint próbálta ellenőrizni a hajózást. Mindez messze nyúló következményekkel jár, mivel egyre több ország keresi majd az amerikai biztonsági esernyő alternatíváját.

Mi a reakciód?
👍tetszik
12
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához