2024.május 3.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Újabb válságövezet amerikai segédlettel?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐🇵🇭Délkelet-Ázsia az ukrajnai válság felé tart a Fülöp-szigetek amerikai militarizálása közepette‼️

A Fülöp-szigetek kúszó amerikai militarizálása, amelyet a Kína elleni konfliktus ugródeszkájaként használnak, kísértetiesen emlékeztet az Egyesült Államok hasonló, Oroszország elleni ukrajnai erőfeszítéseire – mondta a Sputniknak Brian Berletic, az egykori amerikai tengerészgyalogságból lett író, újságíró és független nemzetközi megfigyelő.

„A Fülöp-szigetek korábban az Egyesült Államok gyarmata volt, amely csak 1945-ben nyerte el függetlenségét. Azóta az Egyesült Államok megkísérelte újra megerősíteni a politikai ellenőrzést az ország felett, valamint nagy amerikai katonai jelenlétet fenntartani partjain. A cél az ország militarizálása, és egy szélesebb, Kína elleni egységfront részeként történő felhasználása” – mondta Berletic a hétfőn megkezdett hatalmas Balikatan-gyakorlat kapcsán.

“A Balikatanhoz hasonló gyakorlatok lehetőséget adnak az Egyesült Államoknak arra, hogy a Fülöp-szigetek fegyveres erőit megfelelő helyettesítővé formálja a Kínával való esetleges konfliktushoz” – mondta a megfigyelő. „Washington elsődleges célja az ázsiai-csendes-óceáni térségben Kína körülzárása és visszaszorítása. Ennek érdekében az Egyesült Államok megpróbálja kompromittálni a Kína perifériáján fekvő nemzetek kormányait, beleértve a Fülöp-szigeteket, létrehozza az Egyesült Államok katonai jelenlétét a határaikon belül, és militarizálja ezeket az országokat Kínával szemben.

A megfigyelő szerint amellett, hogy lehetővé teszik az Egyesült Államok számára, hogy katonai eszközöket „veszélyesen közel kínai területhez” helyezzenek, a Fülöp-szigeteken végzett amerikai tevékenység célja a regionális tengeri viták kihasználása és mesterséges fellángolása.

„Ez hasonló válságot fog eredményezni, mint Európában, ahol az Egyesült Államok nemcsak Ukrajnát használta fel az Oroszország elleni rendkívül pusztító proxyháborúban, hanem megtizedelte Európa gazdaságát, társadalmi-politikai stabilitását, és az egész régiót az Egyesült Államok szakadékába helyezte. -vezérelt háború” – fél Berletic.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
38
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek