2024.május 3.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Túlélt koncentrációs tábort és világháborút, most viszont a Joe Biden-féle sajátos törvényértelmezés miatt 88 évesen a börtönben készülhet a halálra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

❗Eva Edl tízévesen járta meg a második világháború egyik koncentrációs táborát. Most, a 89. évében járó hölgyet 11 év börtönre és 350 ezer dollár bírság megfizetésére kötelezik, amiért megszegte a FACE Act (Freedom of Access of Clinic Entrances, tehát a klinikákra való szabad bejárást biztosító) törvényt.

☝A FACE Act valóban tiltja az „erőszakot és fizikai akadályozást, a klinikai alkalmazottakat, valamint az egészségügyi szolgáltatásokat kereső páciens megsebesítését és megfélemlítését”, az azonban nem tisztázott, hogy a vádat emelő Biden-adminisztráció szerint az abortusz-klinika előtt imádkozó, lassan kilencvenbe hajló hölgy a törvény ezen kitételét milyen módon és mértékben tudta megszegni, illetve, hogy egy magát kizárólag magzatgyilkosságokból fenntartó klinika, mióta minősül egészségügyi intézménynek, vagy hogy az oda fáradó páciensek milyen értelemben keresnek „egészségügyi szolgáltatást”.

🔹A Biden-adminisztrációt nem először érné kritika a FACE Act sajátos érvényesítése miatt, de a demokraták tempóját mutatja a három hónappal ezelőtti eset is. Nashville-ben kísértetiesen hasonló eseménysor játszódott le, ott ugyanúgy 11 év letöltendő elé néz az a hat személy, akik a nashville-i abortuszgyár előtt imádkoztak. Egyiküket, Paul Vaughnt másnap a saját otthonából rángatta ki a rendőrség, felesége és tizenegy gyermeke mellől.

🆘Nem véletlen, hiszen az amerikai választások is közelednek, Biden pedig újra elővette az abortusz-kártyát, amitől a győzelmét reméli. Most azt követeli a kongresszustól, hogy az egyes államok hatásköréből kerüljön át szövetségi hatáskörbe az abortuszjogok szabályozása. Ez azt jelentené, hogy hiába választanak meg lokálisan abortuszellenes vezetést, az elnök szava lesz a mérvadó.

👉Eva Edl a The Daily Signalnak adott telefonos interjújában úgy fogalmazott az ügy kapcsán: „Amikor vádat emeltek ellenem, elkezdtem felkészülni arra, hogy ott [a börtönben] halok meg.”
„Csak józanul gondolkodom, hiszen nincs garancia arra, hogy túlélem”– tette hozzá a száz éves koráig szabadságvesztésre ítélt asszony.

🏴‍☠️A koncentrációs tábor borzalmait az élet és halál peremén végig élő, majd Amerikába menekülő Eva Edl 1968, a Roe v. Wade óta dolgozik az életvédelem ügyéért.
Akkor még „azt sem tudtam mi az az abortusz”– emlékezett vissza Edl. Mikor elmondták neki, teljesen elképedt, hiszen a magzat nem egy tumor, hanem egy élet.

❗Arról pedig 1988-ban, az atlantai Demokratikus Nemzeti Kongresszuson hallott először, hogy az abortuszt, mint felfoghatatlan borzalmat nem titokban végzik, hanem kinevezett abortusz-klinikákon, olyan helyeken, melyek nyíltan hirdetik hátborzongató tevékenységüket.

⚖️Eva Edlt eddig több mint ötvenszer (!) tartóztatták le abortusz elleni tiltakozásai miatt.

👉„Legjobb tudomásom szerint, most 11 év börtön elé ás 350 ezer dollár bírság elé nézek.”

❗Eva Edl a bátorság szimbóluma minden életvédő számára!

A képen Eva Edlt vezetik el egyik letartóztatásakor.

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
201
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek