2024.ĂĄprilis 26.
Ervin, Klétusz

đŸ‡·đŸ‡ŽA RomĂĄn Ortodox EgyhĂĄz közlemĂ©nye‌

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
stema patriarhiei 2

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

A romĂĄn ortodox egyhĂĄz Ă©s 12 mĂĄsik romĂĄniai vallĂĄsi kultusz petĂ­ciĂłt nyĂșjt be az OktatĂĄsi MinisztĂ©riumhoz, hogy tiltsĂĄk ki a gender ideolĂłgiĂĄt az ĂĄllami iskolĂĄkbĂłl, miutĂĄn az Ășj nemzeti oktatĂĄsi törvĂ©ny „értĂ©kei” közĂ© sorolta a „kĂŒlönbözƑ identitĂĄsok tĂĄmogatĂĄsĂĄnak” Ă©rtĂ©kĂ©t.

A Romån Ortodox Egyhåz közleményében azt írta:

⚫ A romĂĄniai ĂĄllami iskolĂĄknak meg kell maradniuk az ideolĂłgiĂĄktĂłl, egy zĂĄrĂłjellel, amely szerint “Az ĂĄllam ĂĄltal elfogadott vallĂĄs tanulmĂĄnyozĂĄsa NEM az ideologizĂĄlĂĄs egyik formĂĄja, mert a keresztĂ©ny hit jelenti EurĂłpa kulturĂĄlis alapjĂĄt, Ă©s ezt tanĂ­tani Ă©s megĂ©rteni kell iskolĂĄban”.
⚫”Az a genderideolĂłgia, amely a “transznemƱsĂ©g” nĂ©ven ismert pszichoszomatikus zavart normĂĄlisnak tekinti, nem alapul semmilyen valĂłs vagy Ă©rtelmes tudomĂĄnyos tĂ©nyen, hanem mestersĂ©ges alkotĂĄsrĂłl van szĂł, Ășgynevezett “kulturĂĄlisnak”, amelyet nagyon ritkĂĄn tĂĄmaszt alĂĄ logika, biolĂłgia. , az antropolĂłgia Ă©s a dolgok termĂ©szetes ĂĄllapota, a kĂ©t nem: fĂ©rfias Ă©s nƑi”.
⚫A „szexuĂĄlis sokszĂ­nƱsĂ©g” elƑmozdĂ­tĂĄsĂĄnak kötelezettsĂ©ge az iskolĂĄkban, annak bemutatĂĄsa a gyerekek elƑtt, hogy a „normalitĂĄs” azt az abszurd lehetƑsĂ©get jelenti, hogy a nemet fĂ©rfiasrĂłl nƑire vagy „semlegesre” vĂĄltoztathatja, mindhĂĄrom nemet a szoros nyelvtani Ă©rtelemben. a szexualitĂĄs egy csomĂł “marginĂĄlis formĂĄjĂĄnak” “normĂĄlisnak” valĂł bemutatĂĄsa felhĂĄborĂ­tĂł Ă©s sĂ©rti a tanulĂłk intellektuĂĄlis Ă©s erkölcsi fejlƑdĂ©sĂ©t, akiknek kĂ©pessĂ© kell vĂĄlniuk, Ă©s szembe kell nĂ©zniĂŒk a termĂ©szetes csalĂĄdon alapulĂł valĂłs vilĂĄggal, amely intĂ©zmĂ©ny az emberisĂ©g törtĂ©nete. soha nem lett volna lehetsĂ©ges, nem utĂłpiĂĄk.
⚫ “Vannak furcsasĂĄgok a termĂ©szetben, a szabĂĄlytĂłl valĂł eltĂ©rĂ©sek mĂ©g a termĂ©szetben is, amihez meg kell Ă©rteni, de ez NEM jelenti azt, hogy ezek az emberek megkĂŒlönböztetve Ă©rezhetik magukat a nyelvtan helyes hasznĂĄlata, a fĂ©rfi Ă©s nƑi nem helyes hasznĂĄlata miatt. a nyilvĂĄnossĂĄg elƑtt, kĂŒlönösen az iskolĂĄban, az elemi igazsĂĄgok elsajĂĄtĂ­tĂĄsĂĄnak helye A furcsasĂĄgok meglĂ©te NEM indokolja a szexualitĂĄs marginĂĄlis formĂĄinak a heteroszexualitĂĄson kĂ­vĂŒli „normĂĄlis” Ă©s „az igaz intim Ă©let modelljekĂ©nt” valĂł bemutatĂĄsĂĄt.
⚫ “A “vallĂĄsi dogma” tudatlan/sĂ©rtƑ bemutatĂĄsa az Ășj oktatĂĄsi törvĂ©nyekben a termĂ©keny kulturĂĄlis Ă©s tĂĄrsadalmi keresztĂ©ny mag elleni tĂĄmadĂĄs. A vallĂĄsi dogma NEM az igazsĂĄg ellentĂ©tes oldalĂĄn elhelyezkedƑ ideolĂłgiai konstrukciĂł, hanem az IGAZSÁG megfogalmazĂĄsa Valaki, mint Lucian Blaga (a kĂ©t hĂĄborĂș közötti korszak költƑje), akit az antikeresztĂ©ny ideolĂłgusok erƑsen vitattak, megerƑsĂ­tette, hogy „a dogmĂĄnak van egy jĂłl megalapozott irracionĂĄlis tulajdonsĂĄga”. A „szupraracionalitĂĄs” fogalmai Ă©s egy jĂłl ismert filozĂłfiai tudomĂĄny, az Ășgynevezett „metafizika” vallĂĄsi dogmĂĄkra Ă©pĂ­t.

“Az ideolĂłgia, fĂŒggetlenĂŒl attĂłl, hogy kicsoda, tĂĄmadĂĄst jelent a tĂĄrsadalom felĂ©pĂŒlƑ rendje ellen. E rend nĂ©lkĂŒl a tĂĄrsadalom lassan összeomlani kezd. A törtĂ©nelem, többĂ©-kevĂ©sbĂ© a közelmĂșlt tele van pĂ©ldĂĄkkal” – zĂĄrult a petĂ­ciĂł.

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
0
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
0
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek