2024.április 28.
Valéria, Péter

A brit iskolákban tapasztalható transzlobbi miatt a szülők pert indítottak a kormány ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
photo 1557002956 4f966cd2f970

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A pert elindító házaspár a Russia Today-nek adott nyilatkozatában azt állítja, hogy az Egyesült Királyság iskoláiban már azért is transzfóbnak minősítik a gyerekeket, ha egy transz osztálytársuk láttán meglepődnek vagy megzavarodnak.

A két szülő a brit kormány transzneműekkel kapcsolatos irányelvei miatt indította el a jogi eljárást. A Russia Today-nek azt nyilatkozták, hogy gyermekeik a kultúrharc csapdájába kerültek.

Nigel és Sally Row, a brit keresztény pár története azzal kezdődött, hogy két fiúgyermeküket összezavarták a „genderfluid” osztálytársaik. Miután felvetették a problémát a Wight-szigeti iskolában, a szülők meglepő választ kaptak. Az iskola vezetése szerint ugyanis,

ha a gyerek meglepettséget vagy frusztrációt mutat egy barátja szokatlan megjelenése miatt, akkor az a gyerek bizony transzfób.

A sokkoló választ követően Nigel és Sally Row úgy döntöttek, hogy mindkét gyermeküket magántanulónak íratják át, és jogi lépéseket kezdeményeznek a kormányzattal szemben.

Az RT-nek adott interjúban Row-ék elmondták, hogy az általuk a bírósághoz benyújtott 500 oldalas jelentés komoly figyelmeztetéseket tartalmaz különböző szakemberektől, köztük endokrinológusoktól és pszichológusoktól. Ezek részletesen elmagyarázzák, hogy „mi történne, ha továbbra is ilyesmit csinálnánk az iskolákban”.

A kultúrharc az iskolákat is elérte

Az Egyesült Királyságban a címlapokra került botrány sokkolta a szűk iskolai közösséget. A The Timesnak nyilatkozva Nigel elmondta, hogy az esetet követően a családnak nagyon ellenséges légkörrel kellett megküzdenie.

Az RT-vel folytatott beszélgetésében azonban megemlítette az édesapa, hogy a nyilvánosság nem várt szövetségeseket hozott számukra az LMBTQ-közösségen belülről. Elmondta, hogy nagyon megérintette egy e-mail, amely egy leszbikus hölgytől érkezett, aki szexuális orientációja ellenére teljes mellszélességgel támogatja a házaspár álláspontját. A homoszexuális nő azt írta üzenetében hogy „nem akarom, hogy ezt a fajta [transz] ideológiát a gyerekekre erőltessék.”

Nigel Row szerint az ilyen üzenetek azt bizonyítják, hogy „az emberek kezdik megérteni, miről is van szó valójában – itt alapvetően egy kultúrharc folyik”.

A szülők reménykednek abban, hogy a jogi lépéseik sikerrel járnak, és az ügy hozzájárulhat ahhoz, hogy az iskolák számára világos irányelveket dolgozzanak ki arra vonatkozóan, hogy hogyan támogassanak minden tanulót, anélkül, hogy bármilyen ideológiát rájuk erőltetnének.

rt rows
Nigel és Sally Row. Forrás: Russia Today

Karinthy Tanár úr kérem című műve is kiverné a biztosítékot a szélsőbalnál

A házaspár ügye akkor került a szélesebb körű nyilvánosság elé, amikor az Egyesült Királyság kormánya kategorikusan elutasította azt a balliberális javaslatot, amely szerint az ország iskoláiban a Sir (Úr) és a Miss (Hölgy) kifejezések helyett kizárólag a nemsemleges teacher (tanár) szóval lehessen utalni a pedagógusokra. Az intézkedési javaslatot – amelyet az Educate and Celebrate (Oktass és Ünnepelj) jótékonysági szervezet javasolt – a kormány teljesen feleslegesnek és helytelennek titulálta, és a média által idézett oktatási minisztérium szóvivője azt mondta, hogy „ennek nem szabadna megtörténnie az osztálytermeinkben”.

A közelmúltban több mint két tucat angliai magánlányiskola tagadta meg a transznemű diákok felvételét, ami újabb csapást mért a transzaktivistákra. Azonban a probléma, hogy hogyan kezeljék a transzkérdést az oktatási intézményekben, továbbra is megoldatlan.

Az Association of School and College Leaders (Iskola- és kollégiumvezetők szövetsége, ASCL), amely az iskolaigazgatókat képviseli, felhívást intézett a kormányhoz, hogy sürgősen tisztázza, milyen intézkedéseket kell az iskoláknak hozniuk a transzneműek egyre növekvő számú „coming outja” közepette.

A tizenévesek 40%-a tartja magát az LMBTQ-közösség tagjának

A fiatalabb generációk körében évről évre növekszik a magukat a normálistól eltérő szexuális és nemi orientációkba sorolók száma. A tendencia egyenes arányosságban állhat a fiatalokat minden irányból magas dózisban érő transz-, gender- és homoszexuális lobbi erőteljes propagandatevékenységével.

Egy, az Egyesült Államokban készült 2021-es felmérés alapján az ezredfordulót követően született amerikai fiatalok 40%-a vallja magát az LMBTQ-közösséghez tartozónak.

A tendencia másik magyarázata a propaganda hatásán kívül az lehet, hogy azon fiatalok, akik figyelemhiányban szenvednek, vagy önbizalomhiányosak, úgy érezhetik tudat alatt, hogy egy eltérő szexuális orientáció „segítségével” több figyelemhez és törődéshez juthatnak. Többek között erről beszélt Szekeres Éva a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, aki testvérével közösen az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című kurzusáról készít tényfeltáró cikksorozatot a vdtablog.hu-n.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához