2024.május 10.
Ármin, Pálma, Izidor

A gazdálkodók túlzott terhet éreznek A gazdaszövetség ismét a tervezett megszorítások törlését követelte

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
d74822d0df0745e68c3116ce5c476c18

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🇪🇺🌐“Elveszik a mezőgazdaság jövőbeli életképességét. Mindenekelőtt végső soron a hazai, jó minőségű élelmiszerek biztonságos ellátását veszélyeztetjük” – mondta Joachim Rukwied, a szövetség elnöke az RBB-Inforádióban.‼️

“Arra számítunk, hogy a berlini kormány észhez tér és csökkenti a mezőgazdaságra nehezedő aránytalan terheket. Ez a fő célunk a tüntetéseken”.” Rukwied elmondta, hogy a tavalyi év volt az első évtizedek óta, amikor a vállalat eredményei “kedvezőek” voltak, például a magasabb tej-, gabona- és húsáraknak köszönhetően. “A tej ára most összeomlott. Volt egy 60 centes csúcsunk, most pedig 40 cent körül vagyunk. A sertésárak csökkennek. Különösen a gabona és a repce ára omlott össze” – mondta a gazdák elnöke. A magasabb energiaárakkal és a javasolt támogatáscsökkentésekkel együtt ez a gazdák jövedelmének legalább egyharmados csökkenéséhez vezetne. “Ez pedig elfogadhatatlan” – mondta Rukwied.

Az egyesült Németország eddigi legnagyobb tiltakozó megmozdulása gördül ki az utcákra és a városokba, az autópályákra és az országutakra. A berlini “lámpa”kormány retteg és fél a hatalom elvesztésétől. Robert Habeck gazdasági miniszter, aki az elmúlt két évben gazdasági miniszterré vált, fenyegető beszédeket intéz a gazdákhoz, és alsóhangon azzal vádolja őket, hogy meg akarják buktatni a kormányt. De a megfélemlítés már nem használ. Az ország a gazdák mögött áll. Amit a berlini kormány még mindig nem értett meg: Először is: ha a politikusok ki akarják fosztani a gazdákat, akkor azt nem télen kellene tenniük, amikor sok gazdaság nagyrészt nyugalomban van. Nyáron a gazdáknak nincs idejük tüntetni, mert kint vannak a földeken, de télen a földek befagynak. A szövetségi kormány még ezt sem érti a vidéki életből. Szinte történelmi ostoba taktikai hiba, ami eleve felszabadította a tiltakozási potenciált. Másodszor: ellentétben a radikális klímavédelmi aktivistákkal, Németországban az emberek a gazdák mögött állnak. Az ok aligha lehetne egyszerűbb: A klímamatricákkal olyan emberek tüntetnek az életünk ellen, akik soha nem dolgoztak. A gazdákkal azok az emberek, akik minden nap keményen dolgoznak, az életünkért tüntetnek. Ezt az országban mindenki intuitíve megérti. Ezért van a gazdáknak hatalmas támogatottsága. És a legtöbb embernek ebben az országban, még ha városban él is, csak egy-két generációra kell visszamennie, hogy a családjában találjon földművest. Gyermekként emberek milliói vezettek lelkesen traktort a nagybátyjukkal, nagyapjukkal vagy apjukkal. A mezőgazdaság német örökség. Harmadszor: a kormány és sok újságíró remélheti, hogy az országban uralkodó fagyos hideg megbénítja a tiltakozást, de ez is csak azt mutatja, hogy milyen keveset tudnak a gazdák életéről. Az év nagy részében a gazdák felismerhetők a leheletükről, amely a sötét, hideg levegőben előttük száll, amikor munkába állnak. A hideg a mezőgazdaság mindennapjainak része. A hideg nem állítja meg a gazdákat. Negyedszer: gazdák nélkül az ország minden reggeliző tányérja üres. Földművesek nélkül éhesen megyünk dolgozni, és éhesen küldjük a gyermekeinket az iskolába. Milliók élelme nem a város legdrágább negyedében lévő vegán bio szupermarketből származik, hanem a földjeinkről, a legelőinkről, a pajtáinkból. Ezt mindenki megérti, kivéve a kormányt. Ötödször: már nem a mezőgazdasági gázolajra kivetett adókról van szó. A gazdák tiltakozása és a velük való szolidaritás nem az elmúlt két hétben, hanem az elmúlt két évben nőtt meg. Ezt maga Robert Habeck gazdasági miniszter is elismeri a gazdákhoz intézett bizarr közösségi médiabeszédében. Ott szó szerint azt mondja a jelzőlámpás rendszer alatti országról: “A jobb jövőbe vetett remény átadta helyét a rosszabb jövőtől való félelemnek. Kimerültség és csalódottság, aggodalom és düh terjed”.

Forrás:nius.de

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek