2024.június 22.
Paulina, Tamás

Soha nem látott méretű tüntetés kezdődött Németországban + videók

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
3b0fea6e1053431f9f5fa3b7e53e4497

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Továbbra is tüntetnek a német gazdák, és úgy fest, feladás helyett egyre jobban bekeményítenek. Hétfőre minden eddiginél nagyobb demonstrációt hirdettek Berlinbe, amelyhez a fuvarozók is csatlakoztak. Legalább tízezer résztvevővel számolnak a német fővárosban. 

A termelőknek nem maradt más választása a kormányzati megszorítások miatt, ezért utcára vonultak. – Azt szeretnénk elérni, hogy ne emeljék az útdíjakat és a gázolaj árát. Továbbá hogy megmaradjanak az eddigi támogatások, ezért küzdünk – foglalta össze követeléseiket Hubertus Krupp gazda. 

480 millió eurót vonna el a balliberális kormány a gazdáktól, megszüntetve a gázolaj-támogatásokat és csökkentve az adókedvezményeket. Később már visszakoztak: az intézkedéseknek csak egy része valósulna meg, és nem azonnal, hanem fokozatosan.

Eközben Olaf Scholz német kancellár nem állt ki a gazdák elé, nem volt hajlandó beszélni velük. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy ez alapvető hiba volt Scholztól, hiszen minden tüntetés, ami gazdasági céllal indul, egy idő után politikai irányt fog venni. 

– Az elmúlt napokban olyasmit tapasztaltunk itt Németországban, ami figyelemre méltó. Én még soha nem láttam ilyet, mint amit most itt az utcán látok, pedig már 48 éves vagyok. Münchenben is megerősítette a rendőrség, hogy öt és fél ezer ember tüntetett, a kollégáim szerint több mint hétezren voltak. Más városokban és Berlinben is rengetegen voltak, és itt most a házam előtt is − mondta el Anthony Robert Lee, aki a Landwirtschaft Ferbindet Deutschland szövetség szóvivője, és a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában adott interjút.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek