2024.május 25.
Orbán, Gergely

A hálózat működésben: Budapesten tartottak eligazítást Sorosék

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
vacaktuzkep

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Budapesten a Soros-egyetemen konferenciát tartottak a „fenntartható demokrácia” címmel. Önmagában a konferencia nem lenne érdekes, hiszen leharcolt balliberális aktivisták, újságírók, kutatók, demokráciaféltő szakipari munkások és Soros emberei mondták el újra ugyanazt, amit az elmúlt 12 évben számtalanszor. Mi most mégis azért foglalkozunk ezzel a rendezvénnyel, mert az áprilisi választások óta most először jöttek ki a fényre a hálózat emberei. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy az Amerikából pénzelt Action for Democracy miként próbálja meg újjáépíteni megtépázott renoméját Budapesten. Illetve, hogy kik azok, akik a kiüresedett hazai baloldalba próbálnak lelket lehelni.

A történetet talán érdemes azzal kezdeni, hogy a folyamatos forráshiány miatt aggódó főpolgármester és a Főváros „8 millió forinttal” támogatták a CEU és a Political Capital rendezvényét.

Tehát pénz Soros hálózatának a fellépésére akad a kongó fővárosi kasszában. Sőt, a támogatáson túl Budapest főjegyzője, Számadó Tamás arról is beszámolt, hogy „Fővárosi Önkormányzat az anyagi kötelezettségvállaláson túlmenően vállalta, hogy operatív módon segíti a konferencia megrendezését; ellátja a konferencia szervezésével kapcsolatos általános koordinációt.” Tehát nemcsak közpénzt adtak a CEU-n tartott konferenciára, hanem a főváros egyes munkatársainak az idejét is- amelyet szintén közpénzből fizetnek – vagyis a főváros gondjainak megoldása helyett a konferencia szervezésével töltötték munkaidejüket.

Az anyagiakon túl sokkal érdekesebb maga a hálózat és az azt működtető személyek. A Budapest Fórum a Fenntartható Demokráciák építéséről című rendezvényt szeptember 21-22-én Budapest Főváros Önkormányzata, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete rendezte. Már elsőre sem kecsegtet túl sok izgalommal, de ha megnézzük a fellépőket akkor lepődünk meg igazán.

Ugyanis a konferencia előadói között nagyon sok olyan személyt találunk, akik a tiltott amerikai párt finanszírozós botrányba is belekeveredtek. Sőt a gyanús amerikai dollárokat Márki-Zay Péterék szervezetébe betoló Action for Democracy nevű szervezet teljes paneleket szponzorált a konferencián, ahol azok a személyek adtak elő, akik a kampányban közvetlen kapcsolatban voltak a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjével. Tehát ezt a kirakatkonferenciát nem lehet másképp értelmezni, mint úgy, hogy Soros hálózata jelezni szerette volna, hogy elbukták a kampányt, milliárdokat toltak bele a baloldali kampánykasszába, de még mindig itt vannak.

Egyrészt a donorok, megrendelők felé is jelezni kell, hogy a pénzük nem veszett teljesen kárba, másrészt az itthoni, kiábrándult és útkeresés előtt álló végrehajtók (pártok, Soros-szervezetek) felé is mutatni kell, hogy az „amerikai milliárdos nagybácsik” még nem engedték el a kezüket.

Nézzük meg, hogy miképp is működik a hálózat a gyakorlatban

Az egész amerikai tiltott pártfinanszírozás megszervezése mögött Korányi Dávid áll, aki Karácsony Gergely főtanácsadója, és mit ad Isten, a CEU-s konferencián is feltűnt. Egy panelbeszélgetésben is megmutatta magát, nem meglepő módon, hiszen szervezete finanszírozta és támogatta az egyes panelbeszélgetéseket.

ceosorosmeeting

A fenti kép a CEU-s konferencia Magyarországról szóló beszélgetéséről készült, és a hölgy, aki az első képkockán feltűnik, az nem más, mint Kati Marton egykori újságíró, az MZP-nek  amerikai pénzeket utaló szervezet egyik vezetője.  

Szintén feltűnt a konferencián a „történelemtemető” Francis Fukuyama is, aki szintén az Action for Democracy nevű szervezet tanácsadója, és azon túl, hogy a „magyarországi demokrácia szakértőjévé” léptette elő magát, előszeretettel és minden ok nélkül szereti dicséri Karácsonyt. 2021-ben többek között úgy beszélt róla, mint olyasvalaki, aki valós lepéseket tesz az illiberalizmus ellen. 2021-ben még semmit nem lehetett tudni az Action for Democracyról, de mára már sejthető, hogy miért is lett Karácsonyba szerelmes a „nagy geopolitikai gondolkodó”.

fukujama

A többek között magyar adófizetők pénzén szervezett konferencián feltűnt Timothy Garton Ash is, aki szintén az amerikai pénzeket küldő szervezet tanácsadó testületének a tagja.

A Political Capital weboldaláról kiderül, hogy a konferencia stratégiai partnerségben van azzal a szervezettel, amelyet többen azzal vádolnak, hogy a szabad magyar demokráciatörténet legnagyobb befolyásolási kísérletét próbálta elkövetni.

strategiapartnerek
Tehát a képlet egyszerű: Sorosék és más amerikai milliárdosok gründolnak egy szervezetet Amerikában, amelyet kitömnek pénzzel. Kezdetben ez a szervezet Karácsonyt segítette volna, ezt MZP ismerte el, amikor azt mondta, hogy ő megörökölte a visszalépő főpolgármester stábját, tanácsadóit. Mivel Karácsony lelépett ezért megkapta az amerikai hálózatot Márki-Zay Péter és így a baloldal. A választást elbukták, felelősek nem voltak, ezért Amerikából átváltottak kézi vezérlésre. Az ott beszervezett embereket most elküldték Budapestre egy konferenciára, hogy próbálják meg felrázni az itthoniakat.

Forrás: Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek