2024.április 26.
Ervin, Klétusz

A jó példa ragadós: a magyar gyermekvédelmi törvényhez hasonló jogszabályt fogadtak el Virginiában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
lmbtq iskolakban 1070x600

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Tavaly nyáron nemzetközi szinten is nagy felháborodást váltott ki az LMBTQ-lobbi képviselőiből a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomag, amely többek között azt hivatott elérni, hogy a kiskorúak ne találkozhassanak az iskolákban a szellemi és lelki fejlődésükre ártalmas szexuális tartalmakkal. Most az Egyesült Államokban, Virginia államban fogadtak el egy hasonló törvényt. Úgy gondolják, a szülőknek joguk van tudniuk arról, hogy milyen tartalmakkal találkoznak gyermekeik az oktatási intézményekben.

A keleti parton elhelyezkedő állam republikánus kormányzója, Glenn Youngkin aláírta azt a törvényjavaslatot, amely előírja az iskolák számára, hogy tájékoztassák a szülőket, ha a gyermekeik  szexuális tartalmú könyvekkel vagy tananyaggal találkoznak az osztálytermekben, írja a The Christian Post. A törvény szerint a virginiai oktatási minisztériumnak július 31-ig elő kell állnia egy megvalósítási tervvel, majd az iskoláknak legkésőbb 2023. január 1-ig el kell kezdeniük alkalmazni az új szabályokat.

Az új irányelvek tartalmazzák többek között a szülők tájékoztatását, a szexuálisan explicit témák azonosítását, és lehetővé teszik bármely tanuló szülője számára, hogy áttekintse a szexuális tartalmú tananyagot.

Emellett pedig, amennyiben a szülő szeretné,

az iskoláknak kötelező a tanulóknak olyan tananyagot biztosítani, amely nem hat károsan testi és lelki fejlődésükre.

A gyermekek védelme a prioritás

Az új törvény egyik apropóját egy tavalyi botrány adta, ugyanis kiderült, hogy a virginiai Fairfax megyei állami iskolák (az egyik legnagyobb iskolai körzet az Egyesült Államokban) a középiskolai könyvtáraikban szexuális tartalmú, a normálistól eltérő szexuális irányultságokat népszerűsítő könyveket tartottak.

Ezek közé tartozott például Maia Kobabe Gender Queer és Jonathan Evison Lawn Boy című könyvei, amelyek grafikusan ábrázolják az azonos neműek közötti szexuális aktusokat.

Nem csak Virginiában látható előrelépés a gyermekek egészséges fejlődésének védelme terén. A szintén republikánus Ron DeSantis floridai kormányzó a múlt hónapban írt alá egy törvényt, amely megtiltotta az iskolai tisztviselőknek és harmadik feleknek, hogy a szexuális irányultságról és a nemi identitásról tartsanak előadást óvodás és alsó tagozatos diákoknak.

Látható, hogy nem a magyar kormány az egyetlen, amely számára fontos a gyermekek egészséges fejlődése. A pozitív példák azt mutatják, hogy még nyugaton sem aludt ki a remény lángja.

 

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pannonhirnok.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek