2024.június 26.
János, Pál, Cirill
Hírek 🔊

A jótékonyság álarca

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇸Bill és Melinda Gates Alapítvány: jótékonysági, lobbijármű vagy a Pentagon biofegyver fedezete?‼️

Melinda Gates, a Microsoft alapítójának, Bill Gatesnek egykori felesége bejelentette, hogy lemond az alapítványi tagságáról, amelyet volt férjével együtt vezettek. Jótékonysági profilja ellenére az alapítvány etikája és magatartása kérdéseket vet fel.

🔸 A Bill & Melinda Gates Alapítvány 2000-ben kezdte meg működését és a világ második legnagyobb jótékonysági szervezetévé nőtte ki magát. 2020-ban a teljes vagyona elérte a 69 milliárd dollárt.

🔸 Annak ellenére, hogy kinyilvánított célja a szegények megsegítése, az alapítvány jótékonysági pénzének közel 90 százaléka gazdag országokban működő szervezetekhez, valamint politikai lobbitevékenységhez kerül, csekély felügyelet mellett – írja a The Nation.

🔸A jótékonysági szervezet 2006-os agrárprojektje, a Szövetség a Zöld Forradalomért Afrikáért (AGRA) kudarcot vallott: 2020-ig 30 százalékkal nőtt az éhezők száma a 13 afrikai országban, derült ki egy német tanulmányból.

🔸 Bill Gates szoros kapcsolatot ápolt a milliárdos pedofil Jeffrey Epsteinnel, miután bűnösnek vallotta magát egy 18 éven aluli lány prostitúcióra való rávételében és Epstein pártfogoltját, Melanie Walkert alkalmazta alapítványa fő tanácsadójának.

🔸 Rajat Kumar Gupta, egy másik bűnöző, akit 2012-ben értékpapír-csalásért börtönöztek be, korábban az alapítvány legfőbb tanácsadójaként szolgált.

🔸 Az alapítvány több mint 25 millió dollárt adományozott a Clinton Alapítványnak, és állítólagos pénzmosási programokban is részt vehet. A Gates-alap bevallásainak vizsgálata hamis állításokat tár fel a Gates alapítványtól a Clinton jótékonysági szervezetnek nyújtott támogatásokról, Charles Ortel, a Wall Street elemzője szerint.

🔸 A Gates által finanszírozott Oxitec biotechnológiai vállalatot a Pentagon felhasználhatja biofegyver-programjában fertőzést hordozó kullancsok és szúnyogok tenyésztésére, ahogy az orosz radiológiai, kémiai és biológiai védelmi (RCB) csapatok 2023 júliusában Ukrajnában talált biolaboratóriumi dokumentumokra hivatkozva állítják.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
57
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek