2024.április 26.
Ervin, Klétusz

A közös nevező a klímaaktivisták, a transzaktivisták és a radikális feministák között nem az inkompetencia, hanem a család elleni támadás – a CPAC Hungary konferencián jártunk (2. rész)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
img 0709

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A világ legjelentősebb konzervatív fórumának, az Amerikai Konzervatív Unió és az Alapjogokért Központ által szervezett kétnapos rendezvénynek a második napja is rendkívül sűrű és változatos volt magyar és nemzetközi felszólalók, konzervatív szempontú múlt- és jelenértékelés, illetve előremutató javaslatok tekintetében. Beszédet mondott többek között Candace Owens amerikai influenszer, Birgit Kelle német újságíró és Földi-Kovács Andrea újságíró, a Védett Társadalom Alapítvány kurátora.

A péntek reggeli „Az apa férfi, az anya nő” című blokk első előadója, Candace Owens a család fontosságáról értekezett, és azt is megosztotta, miről beszélgetett hosszasan a magyar miniszterelnökkel látogatása során. Mint mondta meglepte, hogy milyen sok közös dologban hisznek: állítása szerint ugyanis Orbán Viktor sokat beszélt neki a családról és a családbarát politikáról, és azt is mondta: könnyű azt állítani, hogy a világ vezetői inkompetensek, pedig nem erről van szó. Az a tény, hogy manapság azok elhallgatását követelik, akik állítják, hogy csak a nők tudnak szülni, nemcsak káoszt vagy inkompetenciát jelent, emögött több tényező áll, például a mai feministák, akiket nem a nők egyenlő jogai érdekelnek, hanem a férfiakat és a férfiasságot akarják tönkretenni. Ismertette: ma már arról szól a vita Amerikában, hogy kilenc hónapos magzatokat lehessen elvetetni, sőt az elképzelés az, hogy ha ezt túléli a magzat, akkor is lehessen az anyának joga arra, hogy megölhesse. Ez gyermekgyilkosság – hangsúlyozta, majd rátért az LMBTQ-mozgalomra, amely először arról szólt, hogy a melegek házasodhassanak, de ma már inkább arról, hogy lehessen nemet választani és akár naponta váltogatni, ezért a gyerekeknek hormonblokkolót adnak, hogy elkerülhessék a pubertást.

A harmadik jelenség a radikális klímaaktivizmus, amelynek képviselői nem arról beszélnek, hogy sokat kellene tenni a tiszta környezetért, hanem arról beszélnek az iskolákban, hogy tíz év múlva mindenki meg fog halni a bolygón. A népszerű influenszer megjegyezte: korábban globális lehűlésről beszéltek, az előtt a savas esővel riogattak (ő is ezt hallotta kisgyerekként), s most is minden gyereknek tanítanak valamit arról: ha nem tesznek valamit, mind meghalunk. Szerinte a közös nevező a klímaaktivisták, a transzmozgalom és a radikális feministák között nem az inkompetencia, hanem a család elleni támadás. Mint mondta, ezek a lobbik mind a család ellen dolgoznak: a klímaaktivisták azt mondják, hogy felelőtlen dolog gyereket vállalni, a transzaktivisták a gyerekeket támadják, a radikális feministák azt mondják, nem kell férfi a nők életébe. A baloldal tehát nem inkompetens, hanem ügyes és céltudatos, és ahhoz, hogy megértsük őket, meg kell értenünk Marxot, hogy ő miért akarta tönkretenni a családokat. A magyarok saját tapasztalatból tudják, milyen, amikor egy kormány végső soron teljes uralmat követel, Isten akar lenni az emberek életében, s ennek akadálya a család. Küzdeni kell a baloldal ellen, és csak a családon keresztül vezet út a szabadságba – zárta beszédét Candace Owens, hozzátéve: anyának, szülőnek lenni a legnagyobb feladat a világon.

Bayer Zsolt újságíró egy rögtönzött Bayer-show keretében Köbli Norbert forgatókönyvírót a közösségi médiából ismert Calvin Klein (1999, 2019, 2022) reklámokról kérdezte. A forgatókönyvíró ismertette: sok filmet írt a kommunizmusról antikommunista éllel, szerinte a magyaroknak van belső élményük erről, a génjeikbe ivódott, hogy felismerjék és óvakodjanak a hasonló totalitárius rendszerektől, melyek jellemzői, hogy az emberek Istent játszanak és úgy érzik, mindent tudnak és nincs bennük kétely. Bayer Shakespeare Macbeth-jéhez hasonlította a mai helyzetet, ahol a nyugati média úgy döntött, örökre szakít a becsülettel és neki is vannak boszorkányai. Köbli szerint ennek a hozzáállásnak a lényege, hogy csak az az értékes, ami új (legyen az termék, filozófia vagy egy személy), és minden régi lebontható. Az én konzervativizmusom viszont abban áll, hogy ezt nem hiszem el, mert sok jó dolog lehet az újdonságban, de az új önmagában nem érték – jelentette ki.

img 0702
Bayer Show a CPAC-en

Az erdélyi származású Birgit Kelle újságíró, író több, a feminizmus, a gender-kritika és az anyaság témájú bestseller könyv szerzőjeként arról beszélt, hogy nemcsak azt kell ma megvédeni, hogy az anya nő, hanem arról is beszélni kell, hogy mikor nő a nő, hiszen az angolszász országokban már nem a biológia, hanem az érzések számítanak, így elvileg bárki lehet nő vagy anya, aki annak érzi magát – ezzel viszont a nőiség és az anyaság értelmét veszíti. Mint mondta, a transzmozgalom elterjedésével megszűntek az erőszak elleni safe space-ek, hiszen a nők ma már sem a WC-kben, sem a sportban, sem a női kvótákat illetően nincsenek biztonságban. Ezt a nőkkel szembeni legnagyobb támadásnak nevezte, a genderpolitikát pedig a kollektív öngyilkosság lassú formájának. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez a globális jelenség nem áll meg a határoknál, így a kérdés nem az, hogy elérkezik-e hozzánk, hanem az, hogy mikor. Ismertette: a szocialista-zöld-liberális német kormányzat terveiből teljes mértékben hiányzik a családok ügye, ellenben van benne szó például asszisztált reprodukciós eljárásokról; közös anyaságról, illetve négy személyig terjedő anyaságról (a biológiai anya, béranya, a leszbikus örökbefogadó pár tagjai mind legyenek bejegyezhetőek az anyakönyvi kivonatba), a szexuális diverzitás bemutatásáról az óvodákban, a nemi átalakulást nem támogató szakemberek kriminalizálásáról, az önmeghatározás jogáról vagy a halott név használatának tiltásáról. Mindez a családok szétrombolásához, a gyerekek tárgyiasításához vezet – figyelmeztetett, és példaként említette a háborút, amely során sok ukrán béranya került olyan helyzetbe, hogy a megrendelők eltűntek, ők pedig nem hagyhatták el az országot, így meg kellett szülniük a másnak szánt/kihordott gyermekeiket.

Földi-Kovács Andrea újságíró, a Védett Társadalom Alapítvány kurátora beszédében a kínai hadvezér Szun-ce-t idézte, aki szerint a legjobb hadsereg az, amely meghiúsítja az ellenfél nagy tervét. Míg Candace Owens szerint ez a nagy terv a családok szétverése, az újságíró szerint minden emberi kapcsolat szétrombolása, gyengítése, az elmagányosítás és az egymás ellen fordítás is az, mert „kapcsolatok nélkül megosztottak és kevesek leszünk, mert az organikus kötődések veszélyt jelentenek a számukra, korábbi kísérletek bizonyítják, hogy az egyén és a tömeg könnyen manipulálható – ennek vagyunk most is tanúi, ezt a tervet hiúsítjuk meg itt két nap alatt a CPAC-en, és majd a többi napon is”. Mint mondta, divat számon kérni a kereszténységet a jobboldaltól; hát tegyünk róla, hogy ne legyen mit számon kérni. Az emberek elbizonytalanodtak, kételkednek, ezért most minden korábbinál fontosabb, hogy a keresztény konzervatívok szilárdan kitartsanak az egyértelmű üzenetek, a család, az élet, a biológiai nemek mellett, hogy a bizonytalanokat meg tudják erősíteni, a kétkedőket meg tudják győzni – magyarázta, hozzátéve: a tét gyermekeink jövője és boldogsága, és ennek nemzeti és nemzetközi minimumnak kell lennie. Ennek a közös célnak az érdekében együtt kell fellépni a veszélyek ellen, közösen kell cselekedni, ehhez pedig imában Isten segítségét kérni.

Földi-Kovács Andrea: Biológiai tény, hogy csak két nem létezik

Kíméletlenül ki kell mondanunk az igazságot és kerülnünk a megérkezettség érzését, hiszen az utolsó órában vagyunk: a lelki kötődésünk alapjait jelentő Isten-haza-család értékeket évtizedek óta folyamatosan rombolják, a cél a teljes megsemmisítés – szólított fel. Figyelmeztetett arra is, hogy ezek az erők mindenütt támadnak, a dark webtől a tudományos élet minden szintjéig, és nem válogatnak a módszerekben: streaming szolgáltatókon és influenszereken keresztül, elcsépelt szólamokkal és féligazságokkal, amelyek – Chesterton angol filozófust idézve – féleszűvé tesznek. Mint mondta, azért tudott például a transzmozgalom ilyen elképesztő gyorsan terjedni, mert tudatosan építkeztek, nagyon erős lobbierővel és anyagi háttérrel bírtak, miközben  „mi meggyengültünk, hamis biztonságérzetben élünk és rossz célpontra lövünk; például a gender, mint elterelő hadművelet leköti energiáinkat, és így a gender-fától nem látjuk az erdőt: nem lépünk fel ellene, mintha nem hinnénk el, hogy rossz, vagy pedig szélmalomszerű ideológiai harcokat vívunk, miközben nem kellene, hiszen mellettünk a tudomány és az igazság”.  Szerinte a tudósok elvégzik ezt a munkát, nekünk nem kellene tovább magyarázni a kitűnő bizonyítványunkat, hanem a családjainkra kellene fókuszálni: megvédeni gyermekeinket a korai szexualizációtól, a korhatár nélküli átfogó szexuális neveléstől, az NGO-k érzékenyítő foglalkozásaitól. Amíg ideológiai vitákat folytatunk, kiveszik kezünkből a gyermekeinket, ezért oda helyezni a gendert, ahová való, a gyermekeinket fenyegető abnormalitások közé – magyarázta. Mi elvégezzük ezt a munkát, és ti majd vegyétek át – szólította fel a hallgatóságot, megemlítve, hogy a Védett Társadalom Alapítványnál már van ún. pertársaság, ahol segítséget kaphatnak a megtámadott szülők és szakemberek, és tervezik egy értékközpontú felsőoktatási képzés indítását is, amelyből pedagógiai továbbképzést terveznek. „Olyan felhívást kell intézni a mai világhoz, amelyet nagy háborúk előtt szokás. Összetéveszthetetlenül a súlyos harcra szólító kürtjelet kell fújnunk! Tehát, ne vészjelzést, ne takarodót, ne is győzelmi indulót, hanem csak azt fújjátok: Rohamra! Őszintén hiszek a sikerünkben!” – zárta beszédét.

A pénteki  Konzervatív reneszánsz blokk első előadója Vincenzo Sofo, a Fratelli d’Italia EP-képviselője videóüzenetében hangsúlyozta: nincs szükség konzervatív újjászületésre, mert „nem buktunk meg, hanem emelt fővel kimondhatjuk: nekünk van igazunk, az Európai Unió süllyedése a baloldali progresszív kudarcok miatt következett be”. Az ideológiai viták betolakodtak az  Isten-kapcsolatunkba, a társadalmi életünkbe, majd a magánéletünkbe is, és szép lassan mindent elvitattak tőlünk, avatarokká tettek – fogalmazott, majd így folytatta: mivel nem volt lehetőségünk döntéseket hozni, nem Cézárok, hanem Kasszandrák lettünk; tehát nem újjászületésre, hanem eljövetelre van szükség: a megmaradt értékekre építeni és az olyan megsemmisített értékeinket újjáépíteni, mint társadalmi kohézió, delokalizált gazdaság, kulturális örökség, történelmi identitás, kapcsolat az egyházakkal, hazaszeretet. Szerinte a következő feladat a nemzetállamok önállóságának és sokféleségének, valamint a közös civilizációnak a megőrzése. Európa Róma alapításától kezdve a világ világítótornya volt, erre a korábban betöltött szerepre kellene újra eljutni – magyarázta, hozzátéve: Európa utolsó reménye vagyunk, nem engedhetjük meg, hogy kudarcot valljunk.

img 0716

Tom Van Grieken, a Vlaams Belang párt elnöke először bocsánatot kért Magyarországtól Brüsszel három korábbi miniszterelnökének magyarellenes tevékenysége miatt, és megjegyezte, hogy a konzervatív reneszánsz nálunk a leglátványosabb, ami valódi inspirációt nyújthat más országok számára is. A XXI. század szabadságharcosainak nevezte a magyarokat, a jelent pedig az EU szempontjából a legsötétebb időszaknak, amikor a globalisták tagadják a nemzeti identitást, miközben képtelenek voltak megoldani a pénzügyi, majd a migrációs krízist, a járványt és most az energiaválságot. Az „one size fits all” eszméje sosem működött, ahogy az önmegvető woke vagy a globalista multikulturalizmus sem; szükségünk van egy ellenszerre, amit a magyarok feltaláltak, és az emberek támogatják, ezért el kell vinni az EU-ba is. Ne felejtsétek, mi vagyunk a jó fiúk, mi védjük meg a szabadságot és a kereszténységet – fejtette ki, hozzátéve: meg kell tenni egy jobb jövőért a gyermekeink számára, mert ha mi nem tesszük, akkor a gyermekeink nem fogják tudni megtenni.

Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója kifejtette: a közösségek akkor születnek meg, amikor alapítóik életre hívják őket: körbekerítik a szállásterületet, nevet adnak maguknak és kimondják saját nyelvükön közös törvényeiket. Minden nemzet erről a pillanatról emlékezik meg évről évre, de az államok története nem folyamatos haladás, időnként nekilendülnek, máskor lelassulnak, és ezeken az ún. csigavonalakon lehet a vég felé és a pokol felé is haladni – magyarázta, hozzátéve: ma civilizációnk kulturális forrásait olyan erők kerítették hatalmukba, amelyek azon dolgoznak, hogy gyorsan és mélyre kerüljünk. A haladás a kezdetektől akar minél távolabb kerülni, a „múltat akarják végképp eltörölni”, azonban ennek sosincs vége: a tegnapi haladás eredményét eltörli a holnapi haladás, így lett például a feminizmus is mára reakciós a woke szemében és szépen sorban mindenkire sor kerül – mondta, majd így folytatta: ezzel szemben a konzervatívok széles és sokszínű táborba tartoznak: vannak köztük tradicionalisták, aki élik a hagyományt, vannak ellenforradalmárok, reform-konzervatívok, és vannak konzervatív forradalmárok is, akik szerint a haladás ideje véget ért, itt az ideje az új kezdetnek (magát is ebbe a csoportba sorolta). Ezekben szerinte az a közös, hogy az újjászületést a kezdet újjáépítésével várják, mert „civilizációnk nem toldozásra-foltozásra vár, hanem gyökeres reformra, nagy visszatérésre, konzervatív forradalomra.

img 0725

A nagy kulturális változás mindig újjászületés is volt; ilyen volt a reneszánsz, a reformáció, s ilyenek ma a különböző országok „great again” mozgalmai – fejtette ki. A nagy elődök, Salazar „csendes forradalomról”, Reagan a „józan ész újrafelfedezéséről”, Orbán 2010-ben pedig „fülkeforradalomról” beszélt – emlékeztetett, majd kifejtette: a kormánypártokra szavazók nemcsak egy pártszövetséget tüntettek ki bizalmukkal idén áprilisban, hanem visszamenőleg is szentesítették a korábbi döntéseket, és ezzel olyan politikai közösség született újjá, amely a magyarság kezdeteihez tér vissza. Alaptörvényünk így szól: a nemzet a család és a munka, az anya nő, az apa férfi, a kulturális szuverenitás pedig védendő érték – ez tehát a normalitás forradalma, amely a jelek szerint igen jól teljesít – fogalmazott, majd a történész Németh Lászlót idézte, aki szerint a hagyomány és forradalom nem ellenségek, hanem az olló két szára. „Ma konzervatívnak lenni lázadás, a politikai forradalom jobbról jön; előre tehát a múltba, jöjjön az értékek forradalma, a nemzetek újjászületése! – zárta beszédét a történész.

 

Antal-Ferencz Ildikó,

szabadúszó újságíró

 

Ott, ahol a konzervatívoknak lehetőségük van kimondani az igazságot, minden vitát megnyernek – a CPAC Hungary konferencián jártunk (1. rész)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek