2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A legfiatalabb amerikaiak jelentős része már LMBTQ-személyként azonosítja magát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Z generáció tagjai közül már minden negyedik személy az LMBTQ-csoport tagjaként identifikálja magát az Egyesült Államokban. Eközben csökken a vallásosság aránya.

A Z generációhoz tartozó amerikai felnőttek több mint negyede, 28 százaléka az LMBTQ-csoporthoz sorolja magát, írja a Public Religion Research Institute kutatására hivatkozva a The Sentinel című lap.

A Z generációba tartozó, tizennyolc és huszonöt év közötti felnőttek sokkal nagyobb valószínűséggel nevezik magukat LMBTQ-nak, mint a többi kohorsz: a millenniumiak 16%-a, az X generáció 7%-a, míg a babyboom-korosztály és a néma korosztály 4%-a sorolja magát ehhez a csoporthoz.

„Amellett, hogy nemzetünk történetének faji és etnikai szempontból legsokszínűbb generációja, a Z generációhoz tartozó felnőttek sokkal nagyobb arányban azonosítják magukat LMBTQ-ként, mint az idősebb amerikaiak. A millenniumiakhoz hasonlóan a Z tagjai esetében is kevésbé valószínű, hogy egy bevett valláshoz kapcsolódjanak, mint az idősebb generációk” – olvasható a tanulmány összefoglalójában.

Generációs kisokos
A demográfusok a Z generáció tagjaiként azonosítják az 1997 és 2012 között születetteket (náluk csak egyetlen generáció, az Alfa tagjai fiatalabbak), őket a milleniumiak előzik meg, akik 1986 és 1996 között születtek.
Az X generáció az 1965 és 1985 között eltelt két évtizedben született embereket jelenti, míg a második világháború lezárása és 1965 között érkezett a (beszédes nevű) „baby boom” generáció.
Az úgynevezett csöndes generációhoz pedig azokat sorolják, akik 1928 és 1945 között születtek.

A Z generáció körülbelül 15 százaléka biszexuálisnak vallotta magát, míg 5 százalékuk mondta magát homoszexuálisnak vagy leszbikusnak, további 8 százalék pedig azt, felelte, hogy ő „valami más”. 

Eközben „a Z generációs felnőttek lényegesen kisebb valószínűséggel vallják magukat kereszténynek, és nagyobb valószínűséggel vallják magukat vallásilag függetlennek, mint az idősebb generációk, kivéve a millenniumi korosztályt” – áll a felmérésben.

Forrás:Axióma

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
8
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
12
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Egy válasz

  1. ” A legfiatalabb amerikaiak jelentős része már LMBTQ-személyként azonosítja magát”
    Akkor remélhetem, hogy nem is fognak tovább szaporodni. Kill Gates népességcsökkentési tervei a folytonos agymosással karöltve megteszik a magukét. Még egy kis Pfizer és MOderna “életmentö” szuri és fél Amerika kihalhat…

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához