2024.július 13.
Jenő, Henrik

A lengyel elnök Oroszország etnikai alapú feldarabolására szólított fel

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Andrzej Duda lengyel elnök az ukrajnai konfliktusra hivatkozva Oroszország „dekolonizációjának folyamatát” szorgalmazta. Utalt arra, hogy az etnikai kisebbségeknek el kellene szakadniuk Moszkva uralma alól, és saját államot kellene alapítaniuk, írja az Orosz Hírek.

Oroszország a világ egyik legváltozatosabb országa, a kormány szerint több mint 190 etnikai csoporttal, amelyek több mint 270 nyelvet és dialektust beszélnek.

Duda vasárnap Svájcban, az úgynevezett békekonferencián felszólalva Oroszországot „a nemzetek börtönének” nevezte. Az ország „közel 200 etnikai csoport otthona”, amelyek „a mai Ukrajnában alkalmazott módszerek eredményeként lettek Oroszország lakói” – állította a lengyel vezető.

„Oroszország továbbra is a világ legnagyobb gyarmatbirodalma, amely az európai hatalmakkal ellentétben soha nem ment át a dekolonizáció folyamatán, és soha nem volt képes megbirkózni múltjának démonaival” – jelentette ki Duda. „A nemzetközi közösség tagjaként végre ki kell mondanunk – a modern világban nincs [helye] a gyarmatosításnak”.

Amióta Oroszország hadműveletet indított a szomszédos államban, Lengyelország az egyik leghangosabb támogatója az Ukrajnának nyújtott segítségnek. A lengyel média szerint Duda fő küldetése Svájcban az volt, hogy „rávilágítson az orosz fenyegetés mértékére”.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
4
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
30
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek