2024.június 25.
Vilmos, Viola, Vilma

„A muzulmán migránsok terjesztik az antiszemitizmust!” – nyilatkozta a magyar származású holokauszt-túlélő írónő egy olasz lapnak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
fe1d1d85110343bc84ccb09d762fab36

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Edith Bruck ma már nem gondolja azt, hogy „engedjük be őket”.

Már nem pártolom a migránsok befogadását, mert minél többen érkeznek, annál több antiszemitizmust hoznak magukkal – hangoztatta Edith Bruck Olaszországban élő magyar származású holokauszt túlélő a LaPresse olasz hírügynökségnek pénteken. A kilencvenkét éves írónő úgy nyilatkozott, a világon végigáramló antiszemitizmus a lehető legnagyobb mértékben elkeseríti.   

Nem jelent számomra azonban meglepetést, mivel az antiszemitizmus mindig is létezett, és soha nem lehet kiirtani. Nem félek, de sajnálom azt, ami történik”

– jelentette ki. Drámainak és kétségbeejtőnek nevezte a jelenlegi helyzetet, hangoztatva, hogy egész életét az antiszemitizmus elleni küzdelemnek szentelte. „Sajnálom, hogy az emberiség nem változik, és semmit nem tanul a múltból” – jelentette ki. A Tiszakarádon született, a koncentrációs táborokat gyerekként túlélő Edith Bruck elmondta, demokratikusnak tartja magát és baráti körét, akikkel mindig is a menekültek és mindazok befogadása mellett foglalt állást, akik a tengeri átkelésben kockáztatták életüket. „De mi lett ennek az eredménye Franciaországban? Nyolc millió muzulmán: közöttük vannak sajnos, akik eltanulták az antiszemitizmust, és a falakra Dávid-csillagot rajzolnak” – hangoztatta Edith Bruck.

„Ma már nem mondom, hogy engedjük be őket” 

Hozzátette, a migrációt pártolóknak korábban az azt ellenző olasz jobboldali politikusokkal, Matteo Salvinivel és Giorgia Melonival „volt bajuk, de már mi is szemléletet váltottunk (..). Mindig is a migránsok befogadása mellett álltam ki, most viszont már nem így gondolom, mert minél többen érkeznek, annál több antiszemitizmust hoznak magukkal”. Edith Bruck megjegyezte, egész életét az egyenlőségnek és a más vallások iránti tiszteletnek szentelte.

De ma már nem mondom, hogy engedjük be őket” 

– utalt a migránsokra. Az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban hangoztatta, hogy a világ összes háborúját elítéli, de azt, ami most zajlik, barbárságnak tartja. „Nincsenek szavak arra, amikor egy kisgyereket lefejeznek. A kibucokban történt mészárlás híre megfojtott, nem kaptam levegőt. Rögtön az jutott eszembe, amikor Auschwitzban egy német játékból egy véres gyermekfejet rugdosott (…) ez terrorizmus, és nem akarom, hogy a világ bármelyik gyermekéhez hozzáérjenek, akármilyen vallású is legyen” – mondta Edith Bruck.

Az interjú megelőzte az antiszemitizmus, a terrorizmus, a vallási gyűlölet ellen készülő megmozdulást, amelyet Matteo Salvini, a Liga vezetője hirdetett meg Milánóban, szombaton. Salvini Edith Bruck szavait idézte közösségi oldalán a demonstrációt hirdető bejegyzésekben.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek