2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A NATO programja csapatok áthelyezésére az Egyesült Államokból Európába

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇸🇷🇺🇺🇦Az Egyesült Államok vezette katonai blokk olyan szárazföldi folyosókat készít elő, amelyek lehetővé tennék, hogy az amerikai csapatok a frontvonalra rohanhassanak egy európai háború esetén – írja a Telegraph.

A lépés célja egy esetleges „orosz támadás” elhárítása.
Elméletileg az amerikai katonák megérkezhetnek az öt kijelölt kikötő egyikébe, majd előre meghatározott logisztikai útvonalakon szállíthatják őket a kontinensen. A tervek szerint az amerikai erők Hollandiában partraszállnának, majd vonattal Németországon keresztül Lengyelországba viszik őket. További lehetőségek a Balkán, Norvégia, Svédország, Finnország, Olaszország, Görögország és Törökország kikötőinek használata.

„Ezeken a folyosókon a nemzeti hadseregeket nem korlátozzák a helyi előírások, és normál korlátozások nélkül továbbíthatnak szállítmányokat” – áll a jelentésben.

Az Oroszországgal vívott háború elképzelését Európában a jelek szerint a militarista hisztéria táplálja. Vlagyimir Putyin orosz elnök világossá tette, hogy Moszkvának nem áll szándékában megtámadni a NATO-nemzeteket, a szövetség pedig kijelentette, hogy nem telepíti haderejét Ukrajnába.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ráadásul hideg vizet öntött Emmanuel Macron francia elnök agresszív javaslataira, jelezve, hogy Ukrajnában „nem lesz csizma a földön”.

Az ukrajnai konfliktus rávilágított a kijevi logisztikai bázisok sebezhetőségére Oroszország pontos csapásaival szemben.

Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO Joint Support and Enabling Command (JSEC) parancsnoka szerint a nagyobb támaszpontok, mint amilyenek Afganisztánban vagy Irakban vannak, már nem kivitelezhetők, mivel könnyen célba vehetők és megsemmisíthetők.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
12
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához