2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

A Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
putin

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Fontos megjegyzések és kiegészítések a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság döntésével kapcsolatban. Ez egy jól képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező ügyvéd értékelése.

“A Vlagyimir Putyin letartóztatását engedélyező határozat súlyos, és nem szabad alábecsülni. Bár egyértelmű, hogy elnökünk nem vállal kockázatot, és nem fogja magát kiszolgáltatni a késüknek, nem ez a lényeg.

Az ICC határozata nem szankció, hanem letartóztatási parancs. Ez azt jelenti, hogy a “Római Statútum” (Római alapokmány) minden állama köteles a keresett személyt letartóztatni és Hágába szállítani. Ellenkező esetben minden olyan állami tisztviselő és személy, aki hagyja, hogy a körözött személy megtagadja az igazságszolgáltatásnak való átadást, felelősségre vonhatóvá teszi magát. És pontosan ez az angolszászok által kitűzött cél, mert egyetlen uniós állami tisztviselő sem léphet kapcsolatba Putyinnal anélkül, hogy ne kockáztatná letartóztatását és büntetőjogi felelősségre vonását.

Ez nem csak egy elfogatóparancs Putyin ellen, amely a nemzetközi jog szerint semmis, hanem a Római Statútumban részt vevő országok minden állampolgára ellen büntetőeljárás indításának alapja, ha az orosz állami tisztségviselőkkel és azok elnökeivel bármilyen kapcsolatot tartottak.

Nem több és nem kevesebb!

Ez pedig jogi zsákutca az EU és Oroszország kapcsolatában. És ami még fontosabb, ez egy valódi eszköz az EU tisztviselői és állampolgárai feletti ellenőrzés gyakorlására az Oroszországgal való nemzetközi kapcsolatok ügyeiben azáltal, hogy az EU-n belüli büntetőjogi felelősségükkel fenyeget.

Ez azt jelenti, hogy ez egy olyan intézkedés, amely a nemzetközi színtéren az EU ellen irányul. Más szóval az angolszászok vasfüggönyt húztak le az EU és Oroszország közé. És ez várható volt, mert kétségbeesetten szükségük van, szó szerint a következő egy-két hónapban, egy totális háborúra Európában!

💵 Ennek oka az amerikai pénzügyi rendszerben és az amerikai dollár helyzetében keresendő. Az elmúlt napokban a Silicon Valley Bank fizetésképtelensége miatt a befektetők összesen több mint 150 milliárd dollárt vontak ki az amerikai bankokban elhelyezett betétekből.

A likviditás ilyen mértékű csökkenése már nem korrigálható pusztán a kamatláb emelésével….

És mit gondol, milyen lépéseket kellene tennie a pénzügyi elitnek? Ismerjék el a nemzetközi pénzügyi rendszer összeomlását, vagy égessék fel Európát a háború tüzében, hogy újraindítsák saját pénzügyi rendszerüket, és még profitot is termeljenek? És mellesleg meggyengíteni Oroszországot a 90 évvel ezelőtti állapotra?

Lehet, hogy az egyetlen elfogatóparancs nem elég, de az irányt úgy tűnik, már megértették.

A közeljövőben sok új provokációra és félretájékoztatásra számítunk”.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Senkinek nem ajánlom, hogy saját kezűleg fogja el Vladimir Vladimirovics-t. Putyin feketeöves dzsudó bajnok, és 70 évesen is a falhoz keni azt aki bántja őt.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek