2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Credit Swiss

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
credit susse

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Természetesen nem engedik csődbe menni a második legnagyobb svájci bankot, hiszen a Credit Suisse a svájci pénzügyi rendszer alapja.


A gond valójában olyan nagy, hogy a csőd mindenképpen láncreakciót vált ki, és a világ bankrendszere megreped. Ezért a Svájci Nemzeti Bank már megkezdte a Credit Suisse megmentését – 50 milliárd frankot különített el.


A Goldman Sachs befektetési bank azonban továbbra is recessziós figyelmeztetést adott ki, mivel a négy nagy amerikai bank részvényei zuhannak annak ellenére, hogy a Credit Suisse részvényei 35%-kal szárnyaltak, miután a Svájci Nemzeti Bank mentőcsomagot ajánlott fel.


2014-ben a Credit Suisse bűnösnek vallotta magát az Egyesült Államok megsegítésére irányuló összeesküvésben, mivel a bank tevékenységének köszönhetően az amerikai adófizetők hamis jövedelemadó-bevallást és egyéb dokumentumokat nyújtottak be az Internal Revenue Service (IRS) felé. Végül beleegyeztek, hogy összesen 2,6 milliárd dollár bírságot fizetnek.


A Credit Suisse segített az amerikai állampolgároknak elrejteni vagyonukat offshore számlákon, hogy elkerüljék az adófizetést.


Egy 2022-es kiszivárogtatás szerint, ami a The Guardian-ben jelent meg, a Credit Suisse VIP ügyfelei közt kínzásban, kábítószer-kereskedelemben, pénzmosásban, korrupcióban és más súlyos bűncselekményekben érintettek is szerepeltek.


Köztük van egy Fülöp-szigeteki embercsempész, egy vesztegetésért bebörtönzött hongkongi tőzsdefőnök, egy libanoni popsztár, barátnője meggyilkolását megrendelő milliárdos és a venezuelai állami olajcéget kifosztó vezetők, valamint korrupt politikusok Egyiptomtól Ukrajnáig. Nyilván érthető a svájci banktitok iránti vonzalom.

Forrás:Q Great Awekening, justice.gov, theguardian

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához