2024.július 13.
Jenő, Henrik

A tbiliszi parlament betiltja az „LMBT-propagandát”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Első olvasatban elfogadta csütörtökön a georgiai parlament az „LMBT-propaganda” tilalmáról szóló törvényjavaslatot.

A helyi televízió által élőben közvetített ülésen a 150 tagú törvényhozás jelen lévő képviselői közül 78-an szavaztak a javaslat mellett, az ellenzék nagy része bojkottálta az ülést.

A képviselők támogatták a javaslatcsomagban foglalt, különböző törvényekhez benyújtott módosításokat is. Ezek között szerepel a házasság tilalma egy férfi és egy nő kapcsolatán kívül, valamint az azonos nemű párok általi örökbefogadás megtiltása is. Nem engedélyeznék a nemváltó műtéteket sem, amelyek elvégzését 1-től 4 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. Az oktatási intézményekben folytatott LMBT-propagandáért a természetes személyek esetében 1500 lari (200 680 Ft), a jogi személyek esetében 4 ezer lari (535 140 Ft) pénzbüntetés járna. A média számára tilos lenne azonos nemű személyek intim kapcsolatára vonatkozó tartalmak, illetve hasonló jellegű reklámok közlése. Utóbbiak büntetési tétele természetes személyek esetében 800 lari (107 028 Ft), jogi személyek esetében pedig 2500 lari (334 463 Ft) lenne.

Nemváltó műtétek vagy homoszexuális kapcsolatok kiskorúak számára történő „propagálásáért” a természetes személyeket ezer larival (133 785 Ft), jogi személyeket 3 ezer larival (401 356 Ft) büntetnék. Tilos lenne az LMBT-tematika népszerűsítését célzó nyilvános rendezvények tartása is.

Salva Papuasvili parlamenti elnök bejelentése szerint a törvényjavaslatot második és harmadik olvasatban az őszi ülésszakon fogják tárgyalni. A Georgiai Álom – Demokratikus Georgia kormánypárt az ország alkotmányában is megfelelő módosításokat szeretne eszközölni, ehhez azonban a parlament kétharmados többségének támogatására lenne szüksége, amivel nem rendelkezik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek