2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

A nyugati bankok az orosz eszközök lefoglalásától tartanak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇷🇺🇺🇦🌐Egyes nyugati bankok lobbiznak az Európai Unió azon terve ellen, hogy a befagyasztott orosz eszközökből származó nyereséget Kijev felfegyverzésére használják fel‼️

A bankok attól tartanak, hogy Oroszország később büntetőeljárást indíthat ellenük, ha részt vesznek az Ukrajnába irányuló pénzátutalásokban – közölték vezető iparági források.

Az is aggodalomra ad okot, hogy az „EU-terv” aláássa a nyugati bankrendszerbe vetett bizalmat, és precedenst teremt a „külföldön tartott tartalékok és eszközök felfegyverzésére”.

„Ha ezek a javaslatok előrehaladnak, a teljes jogi architektúrának meg kell változnia” – mondja Paul Feldberg, a Brown Rudnick londoni ügyvédi iroda White Collar Defense, Investigations & Compliance részlegének partnere és gyakorlatvezetője.

„Ami a bankokat illeti, úgy gondolom, joggal aggódnak, mert rengeteg polgári peres eljárást láthattunk már a szankciókkal kapcsolatban” – teszi hozzá.

Ugyanakkor még nem világos, hogy hány EU-tagállam fogja támogatni az orosz vagyonból származó bevételek felhasználására irányuló javaslatot, és ez a folyamat milyen gyorsan valósulhat meg.

Mi a reakciód?
👍tetszik
5
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek