2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

London megerősíti a nukleáris képességeket

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧Rishi Sunak brit miniszterelnök több száz millió fontot szán az atomenergia fejlesztésére és a nukleáris elrettentés erősítésére‼️

A brit kormány azt tervezi, hogy 2030-ig 353 millió fontot (445 millió dollárt) fektet be a védelmi és a polgári nukleáris ágazatban dolgozó személyzet képzésébe és fejlesztésébe. További 200 millió fontot fektetnek be Barrow-in-Furnessben, abban az északnyugat-angliai városban, ahol Nagy-Britannia nukleáris tengeralattjáró-programja található, azzal a céllal, hogy az elkövetkező 10 évben regenerálják a területet.

Emellett Grant Shapps brit védelmi miniszter egy dokumentumot fog a parlament elé terjeszteni, amely felvázolja az Egyesült Királyság nukleáris tengeralattjáró-képességének modernizálását célzó további lépéseket.

Amint nyugati elemzők megjegyzik, London védelmi potenciáljának és energiabiztonságának növelésére törekszik az ukrajnai és gázai konfliktusok által okozott geopolitikai feszültségek fokozódása miatt.

Eközben a legfrissebb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Sunak Konzervatív Pártja támogatottsága rekord alacsony, 19%-os, és úgy tűnik, hogy a konzervatívok a következő választásokon „megsemmisítő” vereség felé tartanak.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
4
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához