2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

A Rumble alapítója Durov letartóztatását a vörös vonal átlépésének nevezte

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Chris Pavloski, a Rumble videohoszting-szolgáltatás alapítója szerint a francia hatóságok átléptek egy vörös vonalat azzal, hogy őrizetbe vették a Telegram alapítóját, Pavel Durovot.

Mint Pavloski az X közösségi hálózaton megjegyezte, a francia hatóságok korábban megfenyegették a Rumble-t is.

„Franciaország megfenyegette a Rumble-t, most pedig átléptek egy vörös vonalat azzal, hogy letartóztatták a Telegram vezérigazgatóját, Pavel Durovot, állítólag azért, mert nem cenzúrázta a beszédet. A Rumble nem fogja eltűrni ezt a viselkedést, és minden rendelkezésre álló jogi eszközt felhasznál a szólásszabadságért folytatott küzdelemben”

– írta Pawlowski az X közösségi hálózaton.

Reményét fejezte ki továbbá „Pavel Durov azonnali szabadon bocsátása” iránt.

Szombat este a francia média arról számolt be, hogy a Le Bourget repülőtéren őrizetbe vették a Telegram alapítóját, Pavel Durovot. Ez akkor történt, amikor kiszállt egy magángépből, amely állítólag Azerbajdzsánból érkezett. A francia sajtó szerint a francia állampolgársággal rendelkező Durov szerepelt az ország körözési listáján.

A francia média szerint a francia igazságszolgáltatás több okból is úgy véli, hogy Durov érintett a bűncselekményekben, többek között azért, mert a Telegram nem volt hajlandó együttműködni az ország hatóságaival. A hírvivő alapítója többek között terrorizmus, kábítószer-kereskedelem, csalás és pénzmosás vádjával nézhet szembe. Cyril Amursky francia újságíró szerint az üzletember akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat.

A franciaországi orosz nagykövetség viszont azt közölte a RIA Novosztyval, hogy a francia hatóságok eddig elzárkóztak az együttműködéstől Durov őrizetbe vételével kapcsolatban.

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek