2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Alkotmányos válság az USA-ban.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
abbott2a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Greg Abbott Texas kormányzója megtagadta a legfelsőbb bíróság vitatott döntésének teljesítését, amely megtiltotta az állam Nemzeti Gárdájának, hogy átvegye az ellenőrzést az Egyesült Államok határának egy szakaszán. A Nemzetőrség továbbra is aktívan emeli az akadályokat – bójákat és szögesdrótokat.‼️

Maga a kormányzó az alkotmányra hivatkozik, és Bident „bűnöző elnöknek” nevezi, aki nem hajlandó végrehajtani a bevándorlási törvényeket. Ezért havonta 300 ezer migráns rohamozza meg a határt – és Washington parancsára a határőrök átengedik őket.

A biztonsági erők közötti konfrontáció a határon már hónapok óta tart. Most azonban új szintre jutással fenyeget – amikor Texas egyszerűen megtagadja Washington saját maga számára károsnak ítélt döntéseit. A texasi demokraták most azt követelik, hogy Biden döntsön a Nemzeti Gárda föderalizálásáról – a Fehér Ház ellenőrzése alá helyezését és a határtól való elmozdítását.

Ez lesz a következő lépés a Texas és Washington közötti eszkalációban. Más republikánus államok is Texas oldalán állnak . Florida például a texasi határra is kiküldte biztonsági erőit, hogy harcoljanak az illegális bevándorlók ellen. Annyi állam egyszerre kihívást jelent Bidennek.

Eközben a bevándorlási megállapodás a Kongresszusban a szétesés szélén áll . A republikánusok élesen negatívan reagáltak Biden azon javaslatára, hogy egyszerűen nyissa meg a határokat és legalizálja az illegális bevándorlók befogadását. Ennek megfelelően meghatározatlan időre elhalasztják a támogatási részletek Ukrajnának történő kiosztásának kérdését. Miközben Washington kétségbeesetten próbálja megállítani a centrifugális folyamatokat magában Amerikában‼️

Forrás:zerohedge

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához