2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Az Amnesty igazgatójának közös cége is érintett a testvére büntetőeljárásában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
amnesty

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

orábban már írtunk arról, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK) a Kriminológia Tanszék adjunktusa, még a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programvezetőjeként szerepelt az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által közzétett beszámolóban, miszerint 2021. március 25-én virtuális találkozón vett részt a nagykövetség ügyvivőjével, Marc Dillard diplomata kollégáival együtt.

Március 25-én ???????? Marc Dillard ügyvivő és diplomata kollégái virtuális találkozón vettek részt civil szervezetek… Közzétette: U.S. Embassy Budapest – 2021. március 26., péntek

A poszt szövegében leszögezik:

Ahogyan Blinken külügyminiszter mondta az előző nap, az USA azon dolgozik szövetségeseivel és partnereivel, hogy előmozdítsa közös értékeinket a demokráciát és az emberi jogokat szerte a világon.”  

Vig egyébként a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának régi bizalmi embere, aki korábban, az Amnesty International Magyarország igazgatói pozíciója előtt öt évig, 2011 és 2016 között az OSF emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában tevékenykedett.

kep 237

Az Amnesty International jelenlegi vezetője azért került az utóbbi időben újra reflektorfénybe, mert múlt héten elfogták a praxisától eltiltott ügyvéd testvérét, akit egy több szász milliós számlagyár működtetésével hozott összefüggésbe az adóhatóság. A NAV Vig Mórt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja.

Visszatérve Vig Dávidra, idén márciusban bejárta a balos sajtót is az a hír, hogy egy cikk az Open Democracy oldalán, amelyben az Amnesty International Hungary volt munkatársai azt írták, a szervezetben évek óta munkahelyi bántalmazás és egyenlőtlenség tapasztalható, a nagy aláíró “rendszerszintű munkahelyi bántalmazást és diszkriminációt tapasztaltak”. Az ügyben megszólalt Vig Dávid, aki megúszhatta a dolgot, azt nyilatkozta, hogy “követett el hibákat vezetőként, és ma már egy sor dolgot máshogyan csinálna, de soha, senkit sem bántalmazott.”

Nos a napokban kitört büntetőügy már komolyabb terhet is jelenthet számára, ugyanis részben testvérével, Vig Mórral közös cégük kapcsán is a Bisnode/Partnercontrol adatai szerint büntetőjogi intézkedést foganatosítottak 2023. november 27-i hatállyal.

kep 238

A Help-Me Bt.-ben, amely az elmúlt években összesen több, mint százmilliós bevételt realizált, kültagként tulajdonos a konkrét büntetőjogi intézkedés alá vont Vig Mór és úgyszintén kültagként tulajdonos Vig Dávid is.

kep 239

Vig Mór több üzleti érdekeltsége is prosperáló volt egyébként az elmúlt években, a GattobInc Zártkörűen Működő Részvénytársaság az elmúlt két évben százmilliós bevételt hozott.

Forrás: Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához