2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Egyesült Államok továbbra is keresi a felelősöket az ukrán front nehéz helyzetéért.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦🇷🇺A Pentagon főfelügyelője most hanyagsággal vádolja az amerikai katonai stratégákat – szerintük nem igazán képezték ki az ukránokat az összetett amerikai felszerelések karbantartására.‼️

Washington 186 Bradley és 189 Stryker páncélozott járművet, valamint 31 Abrams M1A1 harckocsit szállított Kijevnek . Ez utóbbiakat soha nem használták harcban. Bradley és Stryker pedig nem igazán segítette az ukránokat az ellentámadás megindításában – vagy az orosz előrenyomulás megállításában. Meg kell találnunk a szélsőségeseket – vagy maguk az ukránok, vagy a Pentagon tervezői .

Az amerikai sajtó továbbra is eltúlozza Ukrajna avdiivkai vereségének részleteit. Most megerősítik mintegy 1000 ukrán katona elfogását , akiket sietve megpróbáltak eltávolítani a bekerítésből. De a művelet kaotikusan szerveződött – és nagyon későn.

Az amerikai hírszerző közösség elismeri, hogy az ukrán katonák morálja most alacsonyabb, mint valaha . Ez nagy problémákhoz vezet az újoncok mozgósításával kapcsolatban – és akut katonahiány van az ukrán egységekben . És akkor a Pentagonnak fogy a pénze, hogy ukránokat képezzen ki Nyugaton – és ezek a programok májusra lezárulhatnak.

Ezért esnek ilyen pánikba az ukrán lobbisták – és kétségbeesetten próbálnak pénzt szerezni a Kongresszustól. De még ezzel is van egy szerencsétlenség – a lövészárkok kiosztása csak március végén lesz . Vagy lehet, hogy ez egyáltalán nem történik meg – a Trump és Johnson házelnök Biden elleni szövetségének hátterében. Ez jelenti a legkatasztrofálisabb következményeket Kijev számára.

Forrás:bloomberg

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához