2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Az emberek fele nem mer a strandra menni a vandál migránsok miatt + videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
24d4a1f483f945749fbe292bac62689a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A németországi strandok biztonságáról szóló vita végigsöpört az országon, miután évek óta rendszeresen tömegverekedést okoznak és tombolnak az agresszív migránsok, akik hol egymást, hol a többi vendéget verik össze. Egy berlini szabadtéri uszodakomplexum alkalmazottai nemrég levélben panaszkodtak a Der Tagesspiegel című napilapnak a vandál migránsbandákra, akik szexuálisan zaklatják a nőket és rendszeresen tömegverekedést robbantanak ki.

A napokban a Neukölln kerületben található strandon sokadszorra tömegverekedés tört ki, ami miatt idő előtt be kellett zárni a létesítményt, ezután íródott az említett levél. A komplexum szerdán bejelentette, hogy az uszoda a hét hátralévő részében zárva marad, mert nincs elegendő személyzet. Több alkalmazott ugyanis inkább beteget jelentett.

Az incidensek száma és egyes fürdőzők viselkedése rendkívül megterhelő a medencékben dolgozó, nagyon elkötelezett munkatársaink számára

– olvasható a levélben. Segítséget kértek, de mindig csak ígérgettek, mégsem történik semmi. – Nem bírjuk ezt így tovább – mondta az egyik alkalmazott a Der Tagesspiegelnek. A személyzet több olyan esetről is beszámolt, amikor az afrikai bevándorlók fenyegették, lökdösték és leköpködték őket, és arra figyelmeztettek, hogy a szilveszteri zavargásokhoz hasonló állapotokat idéznek elő. 

A dolgozók a német médiának kifejtették, hogy a helyzet kezelhetetlenné válik. Az alkalmazottak katasztrofálisnak nevezték a higiéniai állapotokat is.

A bokrok tele vannak emberi ürülékkel, a szanitereket vizelettel és ürülékkel kenik be

– derült ki a levélből.

A válság kezelése érdekében a dolgozók extra támogatást követeltek, és állandó rendőri jelenlétet kértek. Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter válaszolt a levélre, és kijelentette, hogy támogatja, hogy Németországban a problémás strandokon az állandó rendőri jelenlétet. 

Azóta pedig valóban bevezettek több ilyen szigorító intézkedést, az emberek szerint ugyanakkor ez rendkívül kevés lesz. A Die Zeit című német lap számára készített felmérés szerint a megkérdezettek 58 százaléka fél a szabadtéri uszodák látogatásától, éppen a vandál migránsok miatt. 

A Bild című napilap eközben egy berlini úszómesterrel beszélgetett, aki szerint a sértegetések és a halálos fenyegetések mindennaposak, az elkövetők 80 százaléka arab származású. 

– Jelenleg főként férfi fiatalok és muszlim hátterű fiatalemberek okoznak gondot uszodáinkban – olvasható Kristina Schröder korábbi családokért, idősekért, nőkért és ifjúságért felelős szövetségi miniszter a Beszélnünk kell végre a muszlimok macsókultúrájáról című írásában.

Christian Pfeiffer kriminológus és csapata már 2006-ban bemutatta azokat az eredményeket, amelyek szerint a török, arab és észak-afrikai fiatalok különösen hajlamosak erőszakos cselekmények elkövetésére. A legfontosabb befolyásoló tényező az erőszakot legitimáló férfiassági normák elfogadása – mutat rá a szerző.

– Éppen ezért annyira megdöbbentett, amikor a 2015-ös menekültválság idején ezt a kihívást szinte kizárólag operatív kihívásként tárgyalták. Mintha az ágyak és az orvosi ellátás biztosítása elegendő lenne – tette hozzá Schröder, aki szerint az egymillió, többnyire egyedülálló, muszlim országokból érkező, sokszor traumatizált és alig képzett fiatal férfi integrálásának valódi problémájával alig foglalkoztak a nyilvános vitákban.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához