2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Epstein-dokumentumok utolsó kötegét fel kell oldani, valószínűleg András hercegről is lesz szó bennük

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
epstein island

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Négy hosszú évvel a bírósági eljárás után, amely során elkészítették, majd titkosították azokat, nyilvánosságra hozzák a Jeffrey Epstein állítólagos munkatársait és áldozatait megnevező dokumentumok utolsó kötegét. Ezek a dokumentumok állítólag nemcsak megdöbbenést keltő neveket tartalmaznak, mint például András hercegét és Alan Dershowitz jogászprofesszorét, hanem súlyos állításokat is megfogalmaznak a nevezettekkel kapcsolatban.


Ez derül ki a szerdán benyújtott nyilatkozatból, amely megjegyzi, hogy a hamarosan megjelenő iratok megemlítenek bizonyos „állítólagos elkövetőket” és „súlyos jogsértésekkel” vádolt személyeket. A Daily Mail, amely a heteken belül nyilvánosságra kerülő Epsteinnel kapcsolatos bírósági dokumentumokról számolt be, azt írta:


A Jeffrey Epstein 167 társával, áldozatával és alkalmazottjával kapcsolatos pikáns állításokat tartalmazó bírósági dokumentumok utolsó kötegét végre felbontják – közel négy évvel a kegyvesztett pénzember halála után.


Az anyagot a következő hónapokban hozzák nyilvánosságra, és a DailyMail.com szerint, az várhatóan legalább egy „közszereplőre” vonatkozó információkat tartalmaz majd.
A szerdán benyújtott nyilatkozat szerint a dokumentumok „állítólagos elkövetőkre” vagy „súlyos jogsértésekkel” vádolt személyekre, valamint rendőrtisztekre és ügyészekre is vonatkoznak.
A Daily Mail ezután megemlített néhány nevet, mondván: „András herceg, akit azzal vádolnak, hogy 17 éves korában szexelt Virginia Roberts-el, Epstein egyik áldozatával, és Alan Dershowitz, a Harvard jogász professzora, a lapokban említett személyek közé tartoznak.” Azt is hozzátette, hogy nem világos, hogy a nyilvánosságra hozott dokumentumokban szerepelnek-e más Epsteinhez kötődő személyek, mint például Bill Clinton és Bill Gates.


Dershowitz továbbra is ártatlannak vallja magát, mióta vádak merültek fel ellene. Ahogy András herceg is, bár tavaly kiegyezett Virginia Guiffrevel, aki beperelte.


A dokumentum köteg az utolsó lezárt anyag, amelyet nyilvánosságra hoznak az évek óta tartó folyamat részeként, amely már az előtt elkezdődött a New York-i szövetségi bíróságon, hogy Epstein 2019-ben gyanús körülmények közt öngyilkos lett, miközben szexuális emberkereskedelem vádjával tárgyalásra várt.


Az anyagot először egy rágalmazási ügyben nyújtották be, amelyet Roberts 2015-ben indított Ghislaine Maxwell ellen, aki jelenleg 20 éves börtönbüntetését tölti szex kereskedelemért és kiskorúak Epstein számára történő kerítéséért.


A pert 2017-ben lezárták, de az ügy anyagát a médiaszervezetek többszöri megkeresése után fokozatosan, részletekben adták ki.


A fennmaradó dokumentumokat most nyilvánosságra hozzák, miután a lapokban a meg nem nevezett áldozatok nem tiltakoztak nevük nyilvánosságra hozatala ellen – akik közt várhatóan York hercege is szerepel.


A dokumentumok nyilvánosságra hozataláért folytatott küzdelem évek óta dübörög a bíróságokon, különösen azután, hogy Epstein 2019-ben állítólag öngyilkosságot követett el, miközben a szexuális emberkereskedelem vádjával tárgyalásra várt. A hamarosan nyilvánosságra kerülő dokumentumok az utolsó anyagok a 2015-ös bírósági perből, amelyet a jelenleg 20 éves börtönbüntetését töltő Ghislaine Maxwell ellen indítottak.


Forrás: Will [email protected]

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához