2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Az erőszak növekedése miatt: az FPÖ az osztrák fegyveres erők segítségét kéri Bécsben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

„Hogy ne legyen több lövöldözés, ne legyen több késelés” – követeli az FPÖ bécsi vezetője, Dominik Nepp 100 szövetségi katona segítségét az osztrák főváros számára.

A hadsereg katonáit a Reumannplatzon, a Handelskainál, a Pratersternél, a floridsdorfi Am Spitznél és az U6-os metróvonal mentén kellene bevetni

– mondta Dominik Nepp az ORF-nek adott mai Vienna Today interjúban.

Ezeken a bécsi hotspotokon ismétlődően migrációs hátterű emberek által okozott erőszakos cselekményekre kerül sor, amiért Michael Ludwig (SPÖ) polgármester a felelős.

Az FPÖ követelései: nincs ellenőrizetlen családegyesítés, nincs menekültügyi visszaélés.

Nepp hangsúlyozta, hogy az FPÖ nem utasítja el általánosságban a migrációt. A párt az ellenőrzött bevándorlás mellett van, ami azt jelenti, hogy a megfelelő képzettséggel rendelkező bevándorlóknak a sikeres integráció után osztrák állampolgárságot kell adni.

Másrészt a Szabadságpárt véget akar vetni mind az ellenőrizetlen családegyesítésnek, mind a menedékjoggal való visszaéléseknek. Meg kell állítani a menekültügyön keresztüli „lopakodó utat”, mivel az túlterheli az oktatási rendszert és más szociális területeket Ausztriában.

A nemzeti tanácsi választások kapcsán Nepp elvetette, hogy az FPÖ Herbert Kickl nélkül vegyen részt a kormányban. Ugyanakkor elismerte, hogy vannak gazdasági átfedések az ÖVP-vel és szociálpolitikai hasonlóságok az SPÖ-vel. Ennek ellenére az FPÖ egyértelműen a kancellári székre pályázik.

Mi a reakciód?
👍tetszik
11
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek