2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az EU már saját biztonságát fenyegeti és nem adhat több fegyvert Ukrajnának – Politico

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ua 55th brigade caesar 01

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

“Nem adhatunk többet a saját készleteinkből!” – 18 hónapnyi intenzív, ipari méretű harc után az európai készletek kifogyóban vannak.

“Ez egy túlélési kérdés”: Ukrajna felfegyverkezni készül saját magát, mivel a nyugati támogatás egyre csökken. – ezzel a címmel jelentetett meg cikket a Politico, brüsszeli globalista portál.

A múlt hét végén egy kijevi szálloda konferenciatermében az ukrán vezetők több száz védelmi ipari tisztviselővel és a szövetséges országok politikusaival tanácskoztak.

Az üzenet egyértelmű volt: Ukrajna nyitott az üzletre.

A Nemzetközi Ipari Védelmi Fórum kísértetiesen hasonlított az évente többször Washingtonban és Londonban megrendezett, panelekkel teli konferenciákra.

A tét azonban más volt, mivel Ukrajna támogatói kifogytak a küldhető fegyverekből, míg mások egyre óvatosabbak a konfliktusra szánt pénzek növelésével kapcsolatban.

A világ fegyvergyártóihoz szóló bájolgó offenzívával az ország gyakorlatilag megpróbálja a saját kezébe venni a dolgokat.

“Ez túlélési kérdés” – mondta Pavel Verkhniatskyi, a COSA Intelligence Solutions kijevi ügyvezető partnere, mivel Ukrajna csak bizonyos ideig számíthat olyan partnerek adományaira, akiknek a támogatását egyetlen választással ki lehet kapcsolni.

A rendezvényt megnyitó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy

“már folynak a tárgyalások partnereinkkel a koprodukciós megállapodásokról és hogy a nemzeti költségvetésben forrásokat hozott létre ezen együttműködések finanszírozására. “

A rendezvényen felszólalt Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is.

Ukrajna régóta ipari óriás, amely anno nehézgépeket és motorokat gyárt az orosz haditengerészet hajói és katonai helikopterek számára, valamint páncélozott járműveket, repülőgépeket és kézifegyvereket.

A háborúban számos ilyen gyártóüzem megsérült. Ennek ellenére az ukrán tisztviselők a nyugati védelmi cégektől várják a kötelezettségvállalásokat, hogy hajlandóak befektetni és építeni Ukrajnában, még mielőtt a harcok megszűnnének.

Két európai hadiipari vállalkozó már jelezte, hogy benne van az üzletben. A Rheinmetall, egy német fegyvergyártó óriásvállalat azt mondta, hogy együttműködne az ukrán állami fegyvergyártó vállalattal, az Ukroboronprommal harckocsik és páncélozott járművek gyártásában. A brit székhelyű BAE szintén bejelentette, hogy irodát nyit Kijevben, és 105 mm-es lövegek gyártását tervezi Ukrajnában.


Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat – írja a Politico című amerikai lap egy európai tisztviselőre hivatkozva.

https://www.politico.com/news/2023/10/02/ukraine-looks-to-arm-itself-as-western-support-slips-00119528

“Nem adhatunk többet a saját készleteinkből!”– mondta a névtelenséget kérő képviselő.

kep 143

A lap szerint

“A tisztviselő hozzátette, hogy még mindig van erőteljes közvéleményi és politikai támogatás Ukrajna harcához, de “mi már mindent oda adtunk, ami nem veszélyezteti a saját biztonságunkat.”

Az amerikai kormányzat egyik tisztviselője viszont azt mondta a Politicónak, hogy

18 hónapnyi intenzív, ipari méretű harc után az európai készletek kifogyóban vannak.

A hírportál amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a Pentagonnak még mindig vannak fegyverei, amelyeket Ukrajnába küldhet, ugyanakkor

“kifogyóban van a pénz a saját készleteinek feltöltésére”.

A The Wall Street Journal október 2-án a Pentagon tisztviselőire hivatkozva arról számolt be, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak 5,2 milliárd dollárja maradt arra, hogy katonai támogatást nyújtson Ukrajnának, ami “nagyjából megegyezik a Biden-kormányzat által az elmúlt hat hónapban Ukrajnának küldött fegyverek értékével”.

Forrás:VilagHelyzete

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához