2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az EU-nak készen kell állnia az Egyesült Államok nélküli háborúra – figyelmeztet az EPP vezetője

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
o european union facebook 2659166345

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🌐🇩🇪”Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője – amely várhatóan a legnagyobb képviselőcsoport lesz a parlamentben az EU-választás után – arra figyelmeztetett, hogy Európának az elkövetkező hónapokat fel kell használnia védekezésének drámai növelésére.”‼️

Az EU-nak fel kell készülnie egy olyan forgatókönyvre, amelyben az Egyesült Államok többé nem védi meg a kontinenst Oroszországgal és Vlagyimir Putyin elnökével szemben – mondta.

🔶️ Trump fenyegetése: „Ha európai politikusként tekintek erre az évre, az első dolog, ami eszünkbe jut, az Trump” – mondta Weber a Playbooknak adott interjújában. Donald Trump, aki jó úton halad a republikánusok amerikai elnökjelöltjének jelölésére, gyakran megkérdőjelezte Amerika elkötelezettségét a NATO kollektív védelme mellett.

🔶️ Történelmi pillanat: A következő hónapok döntőek lesznek az EU számára, hogy felkészüljön a háború lehetőségére – mondta Weber. “Történelmi pillanatban vagyunk, és most meg kell értenünk és meg kell ragadnunk” – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy az EU-nak képesnek kell lennie arra, hogy önállóan megvédje magát. „Ma nagyon messze vagyunk ettől” – mondta Weber, de „még van időnk, hogy megbirkózzunk ezzel. Nem szabad elpazarolnunk.”

🔶️ A Pax Americana vége: A POLITICO védelmi riporterei Párizsban, Berlinben, Brüsszelben, Stockholmban és Kijevben megvizsgálták, milyen képességekkel rendelkezik jelenleg Európa, milyen tervei vannak ezek növelésére, és milyen következményekkel járhat az Egyesült Államok biztonsági garanciája esetleges megszüntetése – beleértve a megbeszéléseket is országokat saját, független nukleáris elrettentő eszközeik szükségességéről.

Forrás:politico.eu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához