2024.július 13.
Jenő, Henrik

Az Európai Bizottság példátlan lépéssel szúrt oda Magyarországnak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egyetlen EB-képviselő sem jelent meg a soros elnökség által szervezett miniszteri találkozón – előtte Orbán Viktornak sem találtak helyet, hogy a hagyományoknak megfelelően felszólalhasson az Európai Parlament első plenáris ülésén.

Az Európai Bizottság képviselője hagyományosan részt vesz minden, az Európai Unió Tanácsának elnöksége alatt tartott miniszteri találkozón, ám legutóbb senki nem jelent meg a Magyarország által szervezett versenyügyi eseményen – számolt be a hírről a RIA az EB honlapjának közvetítésére hivatkozva.

A Bizottság képviselőjének pódiumon lévő széke üresen maradt.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter újságírói kérdésre elárulta, nem tudja, miért nem jelent meg senki a Bizottságtól, de a magyar kormány mindenkit meghívott, és az ajtó nyitva állt.

Rövid időn belül ez a sokadik eset, hogy az Európai Unió vezetői felrúgják a hagyományokat, hogy ezzel próbáljanak meg odaszúrni Magyarországnak. Az Euronews értesülése szerint például nem tarthat beszédet Orbán Viktor az Európai Parlament első plenáris ülésén, mivel az elnökség „nem talált helyet” számára a napirendben, pedig hagyományosan az Európai Tanács soros elnökségét átvevő tagállam miniszterelnöke felszólal, és bemutatja a hat hónapjára tervezett programját.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
85
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek