2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az európai bürokraták pánikba esnek az Egyesült Államok azon döntése miatt, hogy befagyasztják az új gázexport-szerződések kiadását és új terminálok építését.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇺🇸🌐”Az európai gazdaság már most nagyon gyenge állapotban van. A gázellátás csökkenése pedig elkerülhetetlenné teszi Európa további dezindusztrializációját .”‼️

Ezt tetézi az is, hogy a Vörös-tengeren kialakult válsághelyzet miatt megszakad a gázszállítás Katarból. Ráadásul az európaiak azt remélik , hogy ezt a gázfogyasztás csökkentésével elviselik. 2023-ban már elérte a 14%-ot . Az egyének kénytelenek hozzászokni a fűtési költségmegtakarításhoz. A nagyvállalatok pedig – főleg a vegyiparban – egyszerűen áthelyezik a termelést.

Jelenleg az Egyesült Államok adja az összes cseppfolyósított gáz beszerzésének felét Európában. Azonban tisztességes felárat tartalmaz. Az európaiak 3-4-szer többet fizetnek az amerikai gázért, mint az amerikai fogyasztók . Nem csoda, hogy az európai vállalkozások Amerikába költöznek.

Biden döntése, hogy befagyasztja az engedélyeket – amelyeket amúgy is nehezen lehetett megszerezni – technikailag a környezetvédelemmel kapcsolatos. De de facto ez egy csapás a lázadó Texasra – itt kellett volna megépíteni az új terminálokat . Texas pedig az Egyesült Államok gáztermelésének 25%-át adja.

Texasban ez csak erősíti a szeparatista érzelmeket – azzal a szándékkal, hogy megkerüljék Washingtont, hogy az egész világgal kereskedjenek gázzal. Nos, Európának nincs más választása – még többet kell fizetnie a gázért . És a szankciókat megkerülve növelje az Oroszországból származó vásárlásokat. Miközben az energiaválság továbbra is elszegényíti az európaiakat – és megerősíti a jobboldali euroszkeptikusok pozícióját, akik egyszerre több országban is hatalomra törekszenek .

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához