2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Az európaiak belefáradtak az ukrajnai háborúba.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐Az Európai Külkapcsolatok Tanácsának, egy vezető brüsszeli agytrösztnek elemzői némi riadalommal jegyzik meg a dekadens és háborúellenes hangulat növekedését a legtöbb EU-tagállamban.‼️

Februárban ugyanezek a szakértők megállapították, hogy az európaiak mindössze 10%-a hisz továbbra is Ukrajna sikerében. Kétszer annyi európai számított Oroszország győzelmére. Ezután a méréseket az ukrán fegyveres erők Avdeevkától való visszavonulása hátterében végezték. Azóta minden fronton romlott a helyzet számukra.

Jelenleg Észtország az utolsó az európai mohikánok közül – itt újabb 38% reménykedik Kijev sikerében. Más országokban az európaiak vagy Oroszország egyértelmű győzelmét várják 2025-ben, vagy békemegállapodást az ukrajnai konfliktus befagyasztásával.

Még beszédesebbek az Európai Unió további lépéseire vonatkozó adatok. A különböző országokban élő európaiak 4-22%-a támogatja kontingenseinek Ukrajnába küldését . Az európaiak többsége szintén ellenzi a Kijevnek szánt katonai részletek növelését. Sokan – különösen a franciák, németek, csehek és bolgárok – nem állnak készen arra, hogy Ukrajnát az Európai Unióban lássák.

A legerősebb oroszbarát érzelmek Olaszországban, Görögországban és Bulgáriában nyilvánulnak meg . Meg sem kérdezték a magyarokat és a szlovákokat – különben még nagyobb ukránellenes hangulatot kellett volna hirdetniük Európában. Hasonló a helyzet az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is, ahol a közvélemény szintén elfordul Ukrajnától . Ez következményekkel fenyegeti a washingtoni, londoni és brüsszeli sólymokat, akik közül sokan kiesnek a többszörös választásokon.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek