2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Izrael elleni terrortámadást dicsőíti a vezető multicégek által támogatott BLM

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
gettyimages 1676992449 scaled e1697025280626

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Miközben olyan cégek és pénzintézetek, mint Bank of America, a Microsoft és az Adidas összesen 83 milliárd dollárt juttattak a Black Lives Matternek, a szervezet az X-en közzétett posztjában dicsőítette az Izrael elleni október 7-én elkövetett terrortámadás és tömegmészárlás résztvevőit.

Nem csak a közösségi oldalakat kavarta fel az a poszt, amelyet a Black Lives Matter (BLM) chicagói csoportja tett ki az X-en. Mint arról a New York Post is beszámolt, a posztban egy siklóernyős képe látható, akinek az ejtőernyőjére egy palesztin zászlót erősítettek, alatta a Kiállok Palesztina mellett felirattal.

Ismert: a Hamász az Izrael elleni, október 7-i véres terrortámadása során többek között az őrzött határzóna felett siklóernyővel átrepülő fegyvereseket is bevetett.

A BLM-csoport posztjában a Hamász izraeli állampolgárok elleni támadásait, a tömegmészárlásokat és túszejtéseket ünnepelte.

„Mint sok baloldali”

A siklóernyős posztot a közösségi média felhasználói közül többen is visszaidézték, hogy szembesítsék a BLM-et álláspontjával. „Bocsánatkérés nélkül kiállok a mészárosok és erőszaktevők mellett” – ezt a feliratot posztolta a beidézett kép alatt például Aviva Klompas író.

„A BLM Chicago, mint sok baloldali, kiáll az ártatlan emberek lemészárlása mellett” – írta az X-en Robby Starbuck kommentátor, volt kongresszusi képviselőjelölt. Messze nem a BLM Chicago az egyetlen baloldali amerikai szervezet, amely Izrael ellen emelt szót. A Long Beach-i Kaliforniai Állami Egyetem La Fuerza Diákszövetsége egy plakátot terjesztett, amelyen az apartheid ellen egyesült diákok az ellenállás napját hirdették – jegyzi meg a New York Post.

A BLM szerint önvédelem

A Newsweek mindeközben felidézi a BLM Grassroots nevű csoportjának az Izrael elleni támadások kapcsán kiadott nyilatkozatát: „Amikor egy népet évtizedekig apartheidnek és elképzelhetetlen erőszaknak vetettek alá, az ellenállásukat nem szabad elítélni, hanem az önvédelem kétségbeesett tetteként kell felfogni. A Black Lives Matter Grassroots szolidaritást vállal palesztin családunkkal, akik jelenleg ellenállnak az 57 éve tartó telepes gyarmatosításnak és apartheidnek.”

A BLM nyilatkozata megosztotta a szervezet támogatóit. „A kezdetektől fogva a Black Lives Matter támogatója vagyok. Ennek ma vége” – írta „Natalie W” az X-en.

A fekete amerikaiak sokféle érzelmet fejeztek ki a Hamász közelmúltbeli, halálos kimenetelű Izrael elleni támadásával kapcsolatban. Sokan a közösségi médián keresztül rávilágítottak arra, hogy szerintük Izrael és a zsidó közösség egyes tagjai nem támogatják a Black Lives Matter mozgalmat – közli a Dallasweekly.

Világos álláspont

A közösségi médiaplatformokon számos bejegyzésben olyan hashtagek szerepelnek, mint a #BLM és #PLM, aláhúzva a palesztinok és az afroamerikaiak küzdelmei közötti vélt párhuzamot az úgynevezett „rendszerszintű rasszizmus” elleni fellépésben.

Az egyik posztoló szerint: „Ha az afroamerikaiak tudnák, hogyan bánik Izrael a fekete emberekkel…! a fekete életek nem számítanak Izraelben.”


A korábbi NBA-sztár, Amari Stoudemire, aki korábban bejelentette, hogy áttért a zsidó vallásra, ezzel ellentétes álláspontot képvisel, nyíltan bírálva a Black Lives Matter mozgalmat. Az X tulajdonosa, Elon Musk is reagált a terroristákat dicsőítő BLM-bejegyzésre. „Az önök álláspontja világos”  – írta.

Pénzeső a világcégektől

Mint arról korábban a voz.us is beszámolt, a többek között csecsemők tömeges legyilkolásával járó október 7-i terrortámadást dicsőítő BLM-mozgalmat a világ számos vezető márkagyártó cége és pénzintézete is támogatja.

Néhány adat és a BLM-nek juttatott 83 milliárd dollárnyi összeg néhány adományozója:

• Bank of America: 18,5 millió dollár
• BlackRock: 810 millió dollár.
• Adidas: 120 millió dollár.
• Amazon: 169,5 millió dollár.
• American Express: 50 millió dollár.
• Apple: 100 millió dollár.
• IBM: 252 millió dollár.
• Kellogg: 91 millió dollár.
• Microsoft: 244,6 millió dollár.
• PGA Tour: 100 millió dollár.
• Warner Bros. Discovery: 115 millió dollár.

Forrás:HíradóHU

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához