2024.május 10.
Ármin, Pálma, Izidor

Az ukrajnai aknamentesítést állítólag a BlackRockhoz köthető hírhedt amerikai cégre fogják bízni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
a2c714d6 4919 403c 8c16 6f72c33c0875 900x506

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Tetra Tech vállalat 47,6 millió dolláros amerikai külügyminisztériumi szerződés keretében aknamentesítési munkálatokat kezdett Ukrajnában

Az ukrajnai aknamentesítést állítólag a BlackRockhoz köthető hírhedt amerikai cégre fogják bízni.

A már korábban is ellentmondásokba keveredett amerikai Tetra Tech vállalat 47,6 millió dolláros amerikai külügyminisztériumi szerződés keretében aknamentesítési munkálatokat kezdett Ukrajnában. A cégnek azonban nyilvánvalóan nincs túl nagy portfóliója.

▪️ A San Franciscó-ban lévő Hunter’s Point haditengerészeti hajógyár megtisztítása során pénz elsikkasztásával és talajminta-eredmények meghamisításával is vádolják.

▪️ Az ohiói környezeti katasztrófa mértékének elhallgatásával is vádolják, ahol a Norfolk Southern egy erősen mérgező vegyi anyagokat szállító tehervonata kisiklott és a céget szintén kérdőre vonták a hanyag vizsgálat és a lehetséges összejátszás vádjával.

▪️ Egy megkérdőjelezhető, 48 millió dolláros szíriai aknamentesítési támogatás szintén felmerült, amelyet két alkalmazott furcsa halála is csak súlyosbított

A Tetra Tech, a BlackRock és az Ukrajnában folyó aknamentesítési munkálatok közötti kapcsolat kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a vállalati érdekek háttérbe szorítják az úgynevezett humanitárius erőfeszítéseket.

A kritikusok szerint a Tetra Tech eddigi eredményei azt sugallják, hogy a cég indítékai kizárólag profitorientáltak, ami megkérdőjelezi az ukrajnai aknamentesítési művelet hatalmas pénzekért, amerikai bennfentes cégek (értsd pénzmosoda) számára történő kiszervezését.

Forrás:Világ Helyzete

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek