2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Texas megtiltja a szövetségi határőröknek a migránsok feldolgozását az Eagle Pass közparkban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
gettyimages 1922777390

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸 ❌️ 🇺🇸 Texas megtiltja a szövetségi határőröknek a migránsok feldolgozását az Eagle Pass közparkban

🔶️ Texas állam tisztviselői a héten hirtelen megtiltották a szövetségi határőrség ügynökeinek, hogy bejussanak és járőrözzenek a határ menti város Eagle Pass közterületére, ahol általában először találkoznak migránsokkal, akik illegálisan átkelnek a Rio Grandén – mondta el két amerikai tisztviselő csütörtökön a CBS Newsnak.

🔶️ Az Eagle Pass-i Shelby Park ellenőrzése után a Greg Abbott republikánus kormányzó által bevetett Texas Nemzeti Gárda egységei megakadályozták a határőrség ügynökeinek belépését a területre – közölték a szövetségi tisztviselők. A Border Patrol az elmúlt hetekben a parkot arra használta, hogy a migránsokat egy szabadtéri állomáson tartsa, mielőtt további feldolgozásra szállítanák őket, beleértve a múlt hónapot is, amikor az illegális átkelések rekordszintre emelkedtek.

🔶️ Korábban csütörtökön Texas állam tisztviselői megakadályozták, hogy a határőrség hajói járőrözzenek ezen a területen – tette hozzá az egyik tisztviselő, aki névtelenséget kért, mert nem voltak jogosultak a sajtóval beszélni.

🔶️ Michael Perry, az állam Nemzeti Gárdáját felügyelő texasi katonai minisztérium szóvivője elmondta, hogy az állam által hozott intézkedések célja a migránsok illegális átkelésének megakadályozása volt.

🔶️ A Fehér Ház szóvivője, Angelo Fernández Hernández pénteki nyilatkozatában az Eagle Pass-i eseményekről kijelentette, hogy Texas a határ átpolitizálására törekszik.

Forrás:www.cbsnews.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához