2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Az ukrán kormány figyelmeztet: „Magyarország hagyjon fel a szankciók blokkolásával”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
243ecb637e9e4ebea7cfcfd435d9917c

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az ukrán vezetés szerint Magyarország a bot a küllők között.

Az ukrán kormány figyelmezteti Magyarországot, hogy Oroszország „szövetségeseként” hagyjon fel az Európai Unió által tervezett szankciók blokkolásával. Ukrajna szerint a magyar kormány azon fáradozik, hogy megakadályozza az EU szigorúbb fellépését Oroszország inváziója ellen – írta meg a Politico.

Farid Safarov, ukrán energiaügyi miniszter-helyettes azt nyilatkozta, hogy Magyarországnak fel kell hagynia az ellenállását a 12. szankciós csomagban tervezett szigorításokkal szemben, amelyekről jelenleg is tárgyalások folynak Brüsszelben.

Safarov szerint azzal, hogy Magyarország nem hajlandó támogatni az új uniós korlátozásokat az orosz olaj-, gáz- és atomenergia-export terén, 

közvetetten a Kreml imperializmusát támogatja.

Az ukrán tisztviselő hangsúlyozza, hogy az orosz imperialista törekvések valószínűleg nemcsak Ukrajnára, hanem Magyarországra is kiterjednek majd, és a moszkvai energiaforrásoktól való függés Magyarország számára is biztonsági kockázatot jelent.

Putyin-függőség

Safarov továbbá rámutatott, hogy az EU energiaügyi biztosa, Kadri Simson is figyelmeztette a közelmúltban Magyarországot a „Putyin-függőséggel” járó veszélyekre, és arra, hogy ez a jó kapcsolat lehetőséget ad Oroszországnak az európai piac további manipulálására. 

A lap szerint Kijev és az EU tehát egyaránt arra sürgeti Magyarországot, hogy változtassa meg az energiapolitikáját, és szakítson az orosz energiafüggőséggel. 

Az ukrán tisztviselő követelte, hogy az EU hozzon szankciókat az orosz nukleáris szektor ellen, de rámutatott, hogy az EU eddig ezt vonakodott megtenni.

A Politico szerint a magyar kormány azonban továbbra is Oroszország szövetségese marad az energia terén, és Orbán Viktor miniszterelnök azt jelentette ki, hogy megvétózza bármilyen nukleáris szankciót.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Furkó ukranáci fogd be apofádatr, ha jót akarsz!
    Szólítgasd idesanyádat, Pelenkás Joe bácsit meg Pfizeruschit, ha követelhetnéked van.
    Meg barátodat Májashurkát Germanisztánban…
    Minket hagyj békén hülye US-csicska!!!!

  2. Mindig meglepődöm, amikor olyan ember(ek) szólnak bele hazánk belügyeibe, akiknek annyi vaj van a fején, hogy ha a napra mennének, belefulladnának. Meddig lehet még vizet prédikálni és bort inni? A fényességes nyugat semmivel sem kereskedik kevesebbet az Oroszokkal, mint a szankciók előtt. Csak nekik szabad? Fel vannak háborodva Oroszország támadása miatt. Ha ezt annyira elítélik, akkor miért kényszerítették őket ebbe a “speciális” katonai műveletbe? Miért nem engedték, hogy 2-3 hónap után békét kössenek? Zelenszkij és hasonszőrű társai miért kótyavetyélték el a hazájuk termőföldjét, iparát, energiatermelő erőműveit? Júdás pénzért? Ha így van, akkor miből gondolják, hogy nekünk, európai embereknek kellene megfizetni az árulásuk és hitszegésük árát? Sajnálom az ukrán kisembereket, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett a tény mellet, hogy a menekültek nagy része nem hajlandó munkát vállalni. Vajon miért? Miért nem érzik a hazájukat a sajátjuknak? Miért tűrték, tűrik a haduraik uralkodását? Nem a szomszédjaikban kellene keresniük a “bűnöst”, hanem a saját szemétdombjukon és el kellene gondolkozniuk a múltjukon is, mielőtt másokat vegzálnának.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek