2024.április 25.
Márk, Ányos

Az USA rajta tartja a szemét a kínai tüntetéseken

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
21c72b2bf2ff434e91c8ba7f0b73d61c

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Fehér Ház támogatja a békés tiltakozást, és közelről figyeli a Kínában zajló eseményeket – jelentette ki az amerikai elnöki hivatal Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

John Kirby a szigorú járványügyi intézkedések miatt Kína több városában zajló tiltakozó megmozdulásokra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy az elnököt is folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről, és egyelőre úgy ítélik meg, hogy az események nem befolyásolják különösképpen a gazdasági ellátási láncok működését.

Ugyanakkor hozzátette, hogy Kínában a koronavírus-járvány láthatóan komoly tényező, és miután Kína jelentős globális gazdasági szereplő, ennek vannak kihatásai a gazdaságra is.

A szóvivő megjegyezte, hogy az Ukrajnában zajló háború szintén komoly hatással van a globális gazdaságra, ezért támogatják az orosz olajra bevezetett ársapkát, és ezért látják el Ukrajnát mindazokkal az eszközökkel és képességekkel, amelyek révén a harcmezőn sikereket érhet el, illetve véget érhet a háború.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője arról is beszélt, hogy nincs tudomása arról, hogy az amerikai labdarúgó-szövetség az amerikai kormányzat bármely képviselőjével konzultált volna azt megelőzően, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság hivatalos zászlója helyett címer nélküli lobogót tüntetett fel saját közösségi médiafelületein az iráni nők jogai és a tüntetők melletti kiállás jeleként.

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: tüntetők vonulnak Pekingben 2022. november 27-én (Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Amerika törödjön a saját dolgaival. Elegünk van abból, hogy mindenhová elmennek a “szemüket rajta tartani” másokon. Itt van képük évről-évre ellenőrizni, hogy a pride-t rendesen megtartották-e?

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához