2024.április 26.
Márk, Ányos

Olasz lap: Meg kell tanulnunk együtt élni a migránsokkal, akikre nekünk is szükségünk van

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
771037 000 32fz4yt

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Corriere della Sera szerint „tíz év után az olaszoknak meg kellett volna érteniük, hogy a migráció nem vészhelyzet, hanem strukturális tény”.

Az olasz lap arról ír, hogy az Európai Bíróság ítélete szerint a migránsokat szolidáris elv alapján kellene újra elosztani. Az elgondolást ellenző budapesti, varsói és prágai (tehát a visegrádi országok) kormányok ezt nem fogadták el. 

A migrációs nyomás főként 2011 óta érezhető az olasz partoknál. Úgy fogalmaz a Corriere, hogy „tíz év után az olaszoknak meg kellett volna érteniük, hogy

a migráció nem vészhelyzet, hanem strukturális tény, amelyet irányítani kell, mert mindig is létezni fog.”

Ezt azzal magyarázták, hogy a migráció folyamatos lesz a háborúk, a klímaváltozás, a jobb életkörülmények keresése miatt. Állításuk szerint „meg kell tanulnunk együtt élni a migránsokkal, akikre nekünk is szükségünk van”.

A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint Spanyolországnak több mint 100 ezer illegális migránssal, Franciaországnak csaknem 500 ezerrel, Németországnak 1,2 millióval kell megküzdenie, míg Magyarország és Lengyelország néhány millió ukrán menekültet kezel. 

Forrás:Mandiner, Nyitókép: Filippo Monteforte/AFP

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Oriana Fallaci már húsz évvel korábban megírta a véleményét erről “A harag és a büszkeség” c. esszékötetben. Nem, senkinek sincsen Európában szüksége primitív hordák betelepedésre, színes gettókra, nemi erőszakot tucatjával elkövető, és állati kegyetlenséggel gyilkoló bandákra.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához