2024.június 22.
Paulina, Tamás

Bécs: Pokolgépes merényletre készült egy migráns tini

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20190806police blue light crime law

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Őrizetbe vettek egy 16 éves tinédzsert Ausztriában, mert egy bécsi zsinagóga megtámadását tervezte – közölte Gerhard Karner osztrák belügyminiszter és Omar Haijawi-Pirchner, az állambiztonsági szolgálat vezetője.

A csütörtökön elfogott fiú az interneten folytatott beszélgetések alatt közölte, hogy fegyvert akar beszerezni egy meg nem nevezett bécsi zsinagóga megtámadásához. A támadáshoz szükséges anyagi forrásokat már megszerezte.

A hatóságok nem nevezték meg a gyanúsítottat, de annyit elmondtak, hogy a felső-ausztriai Steyr közelében lakik, osztrák állampolgár, de „török bevándorlási hátterű”. Otthonában házkutatást tartottak, és több elektronikus adathordozót is lefoglaltak – adta hírül az MTI.

A NYOMOZÓK OLYAN KÉPEKET ÉS VIDEÓFELVÉTELEKET TALÁLTAK, AMELYEKEN POKOLGÉPEK, FEGYVEREK ÉS LŐSZEREK KÉSZÍTÉSÉRE VONATKOZÓ LEÍRÁSOK SZEREPELNEK.

A Gázai övezetben zajló fegyveres konfliktus miatt az osztrák hatóságok már korábban megerősítették a zsinagógák és más intézmények védelmét.

Óriási a terrortámadások kockázata az Európai Unióban

Egy magas rangú uniós tisztviselő szerint „óriási a terrortámadások kockázata az Európai Unióban” a következő ünnepi időszakban. Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa szerint az Izrael és a Hamász közötti háború okozta társadalmi polarizáció növeli az erőszak kockázatát.

NÉMETORSZÁGBAN SZINTÉN MAGAS RIADÓKÉSZÜLTSÉGET RENDELTEK EL.

Nancy Faeser német belügyminiszter november végén ismertette, hogy az iszlamista szervezetek, illetve magányos iszlamista merénylők folyamatosan nagy veszélyt jelentenek az országban. Ezzel összhangban már több intézkedést tettek az iszlamista körök ellen.

Stephan Kramer, a német belföldi hírszerzés vezetője a keleti Türingia tartományban arra figyelmeztetett, hogy a Hamász-szimpatizánsok jelentős veszélyt jelentenek, és nemcsak a karácsonyi vásárokra, hanem olyan nagyszabású sporteseményekre is, mint a jövő nyári párizsi olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság.

Forrás:Elemi

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek