2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

„Belga vagyok, és ma mélységesen szégyellem magam az országom miatt” – így reagált a nemzetközi és a hazai közvélemény a NatCon ellehetetlenítésére

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Nem csak Brüsszelben forrnak az indulatok, a közösségi médiában is egyre-másra érkeznek a reakciók a békepárti, migrációellenes konferencia körül kialakult cirkusz miatt.

Egyre többen szólalnak meg a NatCon-konferencia körüli zűrzavar kapcsán. Orbán Viktor a következőket írta X-csatornáján: „A belga rendőrség úgy döntött, hogy lezárja a NatCon-konferenciát Brüsszelben, alig két órával a kezdete után. Azt hiszem, nem bírták tovább a szólásszabadságot.

Utoljára akkor akartak elhallgattatni a rendőrséggel, amikor a kommunisták ’88-ban rám uszították őket. Akkor sem adtuk fel, és ezúttal sem fogjuk feladni!”

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő kifejtette, hogy 

az a világ ami Nyugaton épül, azt sok mindennek nevezném de szabadságnak nem.

Rod Dreher leírja, hogy a brüsszeli kerület iszlamista polgármestere ünnepli a rendezvény leállítását. „Brüsszel egy iszlám-gauchista (iszlám-baloldali) kormányzású város. Ez az a jövő, amit az európai baloldal akar. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek és láthatom. Európa, ébredj fel!” – írja.

Emir Kir brüsszeli polgármester a közösségi oldalán dicsekedte el, hogy mindezt parancsba kapta.

„A közbiztonság érdekében a polgármester rendeletével betiltottam a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát.

Etterbeekben, Brüsszel városában és Saint-Josse-ban nem látják szívesen a szélsőjobboldaliakat”

– írta.

Sean Davis felteszi a kérdést: 

„Melyik amerikai szövetségi ügynökség vagy CIA apparátus hívta fel Brüsszelt, és mondta a kormányának, hogy állítsa le a találkozót? Mert mindannyian tudjuk, hogy pontosan ez történt.”

Rod Dreher jelezte, hogy a szervezőknek egy nagy teherautót kellett leparkolniuk a terem bejárata előtt, hogy megvédjék a konferenciát az Antifától. „Brüsszel a dzsihádista terrorizmus szempontjából 3-as veszélyességi fokozatú. De a helyi hatóságok szemében a konzervatívok jelentenek veszélyt.”

David Engels előadó azzal kezdte, hogy

„belga vagyok, és ma mélységesen szégyellem magam az országom miatt. A szabadság kezdett rabszolgaságot jelenteni, a béke: háborút, a tudatlanság: erőt.”

Forgács István cinikusan megfogalmazza, „Magyarország nem jogállam. Itt bárki tarthat rendezvényt, tüntetést, terjesztheti a saját baromságait, mételyezheti az emberek milliót mindenféle saját őrültséggel. Belgium bezzeg jogállam…”

Cornelis J. Schilt kijelentette, hogy „egy békés gyűlést töröltek el szélsőbaloldali fasiszták miatt, akik nem tűrik az eltérő véleményt!”

Sohrab Ahmari szerint „tömeges Orbán-ellenes ellenzéki tüntetést tartottak a múlt héten Budapesten, állami beavatkozás nélkül.

Most pedig nézzük meg az európai értékek, a tolerancia és a jogállamiság epicentrumát…”

Jerzy Kwaśniewski megkérdezi, hogy ki akar ilyen gyűlöletbeszédet Lengyelországban? Szerinte a Tusk-kormány már elkészült egy törvényjavaslattal…

Andy Ngô, a New York Times újságírója is beszámolt arról, hogy megpróbálták betiltani a békepárti rendezvényt.

Dr. Eli David is bejelentkezett az eseményről: „A szólásszabadság elnyomása az EU fővárosában kétségeket ébreszt Európa jövőjével kapcsolatban” – írta.

Georgia Leigha Gilholy megjegyzi, hogy Philippe Close brüsszeli polgármester, aki épp most próbálta betiltani a NatCon-konferenciát, tavaly hivatalos látogatásra meghívta Teherán polgármesterét, Alireza Zakani-t, az iráni zsarnoki rezsim radikálisát.

A Visegrád24 is beszámolt a brüsszeli incidensről.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
37
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek