2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

A rendőrség menet közben fújta le Orbánék brüsszeli konferenciáját (Frissítve)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Frissítve! – 2024. április 16. – 14:40

Alig két órával a kezdés után kedden kivonult a rendőrség a Nemzeti Konzervatív Konferenciára (NATCON) és közölték a szervezőkkel, hogy véget vetnek a rendezvénynek, írja a Politico.

A lap tudósítója úgy hallotta, hogy egy rendőr lehetséges rendzavarásra hivatkozott az egyik szervezőnek. A redőnyt még azelőtt lehúzták, hogy Nigel Farage, a brexitért kampányoló UKIP volt elnöke 11-kor beszélt volna. Az esemény a programja alapján 9-kor kezdődött.

Igazán olyan, mintha egy diktatúra lenne, reagált a lapnak Frank Füredi, az MCC brüsszeli intézetének vezetője, amely a konferencia egyik társszervezője. „Egy technikai okot próbálnak” politikai állásfoglalásra használni, „azt mondták a tulajdonosnak, hogy ha nem állítja le” a rendezvényt, le fogják kapcsolni az áramot.

Már a helyszínválasztás is nehezen ment, miután az első, majd a második is visszamondta a konferenciát nem sokkal kezdés előtt. Harmadikra a Claridge rendezvényhelyszínen talált otthont az idei esemény, ahol a program szerint többek között Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Éric Zemmour francia politikus, holnap pedig Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök és Orbán Viktor is felszólalna.

Mandiner tudósítója szerint, megy tovább az esemény:

A konferenciát egyébként megállítani – a 444 vagy épp a POLITICO tudósításaiban állítottakkal szemben – nem sikerült, a helyszínen tartózkodó kollégájuk jelenti: Farage előadása lezajlott, e pillanatban Suella Braverman volt brit belügyminiszter beszél, a rendőrség pedig odakint fenyegetőzik.

Kovács Zoltán:

Kongassuk meg a vészharangot, Európa! A brüsszeli média- és szólásszabadság a szemünk láttára omlik össze, miközben beszélünk! 

Peter Sweden (Blogger):

A brüsszeli rendőrség utasítást kapott a konzervatívok NatCon-konferenciájának leállítására, amíg Nigel Farage beszédet tartott. A szólásszabadság Európában támadás alatt áll!

Orbán Balázs:

 A rendőrség nem enged be senkit. Az emberek elmehetnek, de nem térhetnek vissza. A küldöttek csak korlátozottan jutnak ételhez és vízhez, amelyek kiszállítását megakadályozzák. Ez az, amit a város polgármestere, Emir Kir
 célja?

Hidvéghi Balázs:

Felháborító! A brüsszeli rendőrség behatolt a NatCon konferenciára, csak azért, mert a felszólalók konzervatívok. Mi lett Európával?! A szólásszabadságnak győznie kell!!! 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
27
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek