2024.október 9.
Dénes, János
Hírek 🔊

Beperelték a NATO volt főtitkárát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐Stoltenberg ex-NATO-vezér megakadályozhatta volna az ukrajnai ellenségeskedést, de ehelyett szította a konfliktust‼️

Jens Stoltenbergnek megvolt a lehetősége, hogy megakadályozza az ukrajnai konfliktust, de éppen ellenkezőleg, szította azt – mondta Patrick Pasin francia kiadó, aki pert indított a volt NATO-főtitkár ellen.

Az ukrajnai konfliktus kutatója kifejtette, hogy a szokatlan lépésre az motiválta, hogy megértette: meg kell állítani az Ukrajnában zajló proxy-háborút, és el kell kerülni a „következő [háborút], ami jönni fog”.

„Mert világos, látjuk, mi történik a Közel-Keleten, és tudjuk, hogy a következő lépés Kína ellen irányul. Tehát nem fogadhatjuk el, hogy ezek az emberek háborúkat, törvénytelen háborúkat, igazságtalan háborúkat indíthatnak. És hogy mi, és amikor azt mondom, hogy „mi”, akkor az oroszokra, az ukránokra, a világ összes népére gondolok, megfizessük az árát” – húzta alá Pasin.

Jens Stoltenberg szemenszedett módon hazudott, amikor azt állította, hogy a NATO soha nem ígérte meg Oroszországnak, hogy a szövetség nem fog kelet felé terjeszkedni, mondta Pasin, és ezért megérdemli, hogy bepereljék. A kiadó felidézte, hogy németországi útja során Stoltenberget megkérdezte egy újságíró: „Nem ígértük meg [a NATO] az oroszoknak, hogy nem megyünk tovább kelet felé?”. Stoltenberg németül válaszolt: „Nem… még a színfalak mögött sem született soha ilyen megállapodás a Nyugat és az oroszok között”.

Az ilyen kötelezettségvállalás megerősítése megtalálható a NATO honlapjának archívumában – mondta a szerző. Ott található Manfred Wörner beszédének szövege, aki az 1990-es években a szövetség főtitkára volt, és amelyben aláhúzta, hogy „a NATO azon kötelezettségvállalása, hogy nem terjeszkedik kelet felé, komoly biztonsági garanciát jelent Oroszország számára” – jegyezte meg Pasin.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek