2024.október 5.
Aurél, Placid, Attila
Hírek 🔊

Bombariadók sorozata az osztrák vasútállomásokon

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A héten több bombariadó is volt Ausztriában nagyvárosok vasútállomásain – írta a Heute című osztrák újság. A fenyegetéseket e-mailben küldték, és legalább az egyikben az is szerepelt, hogy „Allahu akbar”.

Csütörtökön este Bregenzben és Innsbruckban kellett kiüríteni a vasútállomást. 
A fenyegetések miatt az összes pályaudvart teljesen kiürítették, és a vonatközlekedést is leállították. A rendőrség átkutatta az állomásokat, de robbanószerkezetet nem talált. Az állambiztonság vizsgálatot indított.
Pénteken újabb fenyegetésről érkezett jelentés, ezúttal az eisenstadti vasútállomásról.

+++STRECKENINFO+++
Derzeit ist in Eisenstadt kein Zugverkehr möglich. Grund dafür ist eine behördliche Sperre. Updates folgen hier! #ÖBBStreckeninfo— ÖBB (@unsereOEBB) October 4, 2024

Az osztrák belügyminisztérium közölte, hogy kényszerítés és veszélyes fenyegetés gyanúja merült fel. A hatóságok minden fenyegetést komolyan vettek, és megtették a szükséges intézkedéseket az emberek biztonsága érdekében.

A linzi tartományi rendőrkapitányságra küldött fenyegető e-mailben az „Allahu Akbar” kifejezés is szerepelt – erről Michael Raml, Linz biztonsági tanácsosa tájékoztatott. 

Ha a rendőrség sikerrel jár a nyomozásban, akkor az elkövetőknek komoly következményekkel kell szembenéznie. Ha egy kisebb csoportot érint a bombariadó, a törvény veszélyes fenyegetésként határozza meg azt, amire akár egy évig terjedő börtönbüntetés vagy 720 napidíjig terjedő pénzbírság is kiszabható. A főpályaudvarok elleni fenyegetések esetében a büntetés ugyanakkor szigorúbb lenne, mivel sokkal több embert, mintegy nyolcszáz főt érintett. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek