2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Botrányos román kirohanás a székely zászló ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
201af2ccf9fb4b69bc611778da441717

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A „Székelyföld nem létezik, Románia oszthatatlan” jelszóval indított politikai támadást a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert román Diana Sosoaca szenátor. A politikus és pártja, a nemrég alakult SOS Románia állásfoglalásában szolidaritást hirdetett „a provokációk ellen”. 

A magyarellenes kirohanásra reagálva, Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor leszögezte: a székely zászlót továbbra is a törvényeknek megfelelően fogja kitűzni ez a közösség. 

Valahányszor nemzeti, közösségi szimbólumainkat támadják vagy Székelyföld létét kérdőjelezik meg, a magyar közösség egy részét támadják. Amikor ezt a parlamentben teszik a szélsőséges szervezetek, akkor az etnikai konfliktuskeltés a cél, a magyar közösség lejáratása a szándék 

– közölte a magyar politikus. 

Tánczos Barna kijelentette: a magyarok, székelyek nemzeti, közösségi szimbólumai nem képezik vita tárgyát. – Közösségünknek alkotmányos joga identitásának kifejezése és annak megélése. Székelyföld zászlaját továbbra is használni fogjuk, bárkit zavarjon ez, mert ez hozzátartozik identitásunkhoz. A parlamentben és minden fórumon megvédjük a magyar emberek érdekeit és szimbólumainkat, akkor is, amikor szélsőséges hangulatkeltők a szenátushoz méltatlan viselkedéssel támadnak minket – idézte a politikust az RMDSZ közleménye. 

A parlamenti botrány után Tánczos arra hívta fel a figyelmet, hogy a román szenátusban olyan szabályokra van szükség, amelyek a demokratikus vitát segítik elő, nem pedig egy közösség széles körű stigmatizálására adnak lehetőséget.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához