2024.május 4.
Mónika, Flórián

Brit háborús készülődés

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🏭 🇬🇧 💷 Az Egyesült Királyság védelmi miniszterének nyilatkozata szerint‼️

🔶️ A védelmi kiadások 75 milliárd fonttal emelkednek a következő 6 évben. A világ egyre veszélyesebbé válásával nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne cselekedjünk. Éppen ezért soha nem látott összegeket fektetünk be, hogy fegyveres erőinknek játékot megváltoztató előnyt biztosítsunk. A hidegháború óta a legnagyobb mértékű emelés, a mától kezdődő növekedés a GDP 2,5%-át fogja elérni 2030-ra. Ez azt jelenti, hogy az évtized végére évente több mint 22 milliárd fontot költünk védelemre és még sok másra. mint a duplája annak, amit 2010-ben költöttünk.

🔶️ Ez a 75 milliárd font nemcsak Nagy-Britanniát fogja biztonságban tartani, hanem hosszú távú támogatásunkat is garantálja Ukrajna számára. Így jelentettük be ma a valaha volt legnagyobb katonai adományt és egy további 500 millió fontot, amellyel Ukrajna legyőzheti Putyint. A tekintélyelvű államok egyre határozottabbá váló tengelye és a világ újraformálása érdekében közös fellépése miatt most kell cselekednünk annak biztosítására, hogy szövetségeseinket vezethessük ebben a vitatott világban. A mai felemelkedés biztosítja, hogy globális szinten szembenézzünk a fenyegetésekkel.

🔶️ 2019 óta már 41 milliárd fonttal megemeltük a védelmi kiadásokat. De ha tovább megyünk, a mai 75 milliárd GBP stratégiai előnyhöz juttatja fegyveres erőinket bármely agresszorral szemben, mivel a védelmi költségvetés 5%-át a K+F-re fordítják a lézerektől a mesterséges intelligenciaig. A pillanatok alatt tülekedő pilótáktól a Vörös-tengeren a tengerészekig, a NATO keleti szárnyán állomásozó katonákig és azokig, akiket soha nem fog látni vagy megismerni. Gondoskodni fogunk arról, hogy mindenki, aki elég bátor ahhoz, hogy megvédje hazáját, támogatásban részesüljön azzal, amivel meg kell küzdenie.

🔶️ Egy megreformált beszerzési modellel nem csak minden védelemre fordított fontot maximalizálunk, hanem háborús alapokra helyezzük a védelmi ipart. Megduplázzuk a hadianyagra fordított kiadásainkat egy új, 10 milliárd GBP-s stratégiával, amellyel Nagy-Britanniát újra felfegyverezzük. Ez a történelmi felemelkedés a hagyományos haderőkbe való folyamatos befektetéseket is lehetővé teszi a támadó tengeralattjáróktól a sugárhajtású repülőgépekig. Ezek a képességek és az új Nemzeti Védelmi és Ellenállósági Terv nem hagyja ellenségeinket kétségbe az Egyesült Királyság védelmének erejét illetően.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
23
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához