2024.június 21.
Alajos, Leila

Brüsszel kimondta: az LMBTQ- és a migránspárti politikához akarja kötni a Magyarországnak járó uniós pénzeket

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20231206von der leyen ursula

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ursula von der Leyen szerdán az Európai Parlamentben egyértelműen kimondta, hogy ameddig Magyarország nem engedélyezi a korlátlan LMBTQ- és genderpropagandát és nem fogadja be az illegális migránsok tízezreit, addig nem kap uniós pénzt.

Noha az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán. Ursula von der Leyen, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzetéről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitán kiemelte, az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény szavatolja a bírói függetlenség megerősítését és korlátozza az igazságszolgáltatásba való politikai beavatkozás lehetőségét. “Ezt kértük, Magyarország pedig teljesítette” – fogalmazott.

A szexuális kisebbséget érintő jogokkal (LMBTQ-propaganda magyarországi tiltása), az akadémiai szabadsággal és a menedékjoggal (illegális migránsok szabad beengedése) kapcsolatos aggályok miatt visszatartott pénzeszközök azonban mindaddig befagyasztva maradnak, amíg Magyarország nem teljesíti az összes szükséges feltételt

– szögezte le az uniós bizottság elnöke.

A Soros György által irányított Guy Verhofstadt pedig szinte őrjöngött, és el akarta venni Magyarországtól a szavazati jogot.

Forrás:Origo

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek