2024.szeptember 20.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Brüsszel próbált meg keresztbe tenni a magyaroknak – írja a Die Welt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A neves német lap Szijjártó nyilatkozatát idézi a nagy botrányt kavart olajügyben.

Az Európai Bizottság állhat az orosz olajszállítások leállítása mögött – idézi a Die Welt Szijjártó Pétert.

„A tény, hogy az Európai Bizottság deklarálta, hogy nem hajlandó segíteni Magyarország  Szlovákia biztonságos energiaellátásának tekintetében, azt támasztja alá, hogy Brüsszelből küldték az utasítást Kijevnek, hogy Magyarország és Szlovákia energiaellátásában okozzanak kihívásokat és problémákat” – idézi a lap a magyar külgazdasági és külügyminiszter szombaton, Tihanyban tett nyilatkozatát annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság nem kíván közvetíteni a felek között.

Mint a lap felidézi: júniusban Ukrajna felvette a Lukoil orosz energiaipari óriást a szankciós listára. Ennek eredményeként a Druzba csővezetéket blokkolták, Magyarország és Szlovákia pedig nagyrészt el van vágva legfontosabb olajszállítójától.

„Bár az Európai Unió végzetesen meggyengült az elmúlt évek önsorsrontó brüsszeli politikája miatt, de azért annyira gyenge mégsem lehet, hogy két tagállam alapvető biztonsági érdekét ne tudja megvédeni egy tagjelölt ország szórakozásával szemben” – nyilatkozta az ügyben Szijjártó.

A tárcavezető továbbá kifejtette, hogy a kormány az elmúlt hetekben sokat dolgozott azon, hogy mindenfajta átmeneti megoldásokkal rövid- és középtávon is garantálni tudja hazánk kőolajellátásának biztonságát.

Most már nagyon közel vagyunk egy olyan megoldáshoz, amely hosszú távon is garanciát jelent arra, hogy a korábbi éveknek megfelelően menjen a kőolaj-együttműködés Oroszország és Magyarország, illetve Oroszország és Szlovákia között 

– tudatta.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
19
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek