2024.május 21.
Konstantin, András

Budapesten tervezik megrendezni az Európai Leszbikus Konferenciát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
773x435 cmsv2 c566a0f4 3b4a 5859 8dae 04c0bd30a521 6988620

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A EuroCentralAsian Lesbian Community (kb. Európai és Közép-Ázsiai Leszbikus Közösség) a tervek szerint Budapesten rendezi meg rendes éves konferenciáját, többek között azért, hogy elítélje a leszbikusok diszkriminációját.

A szervezet kutatási igazgatója, Ilaria Todde arról beszélt az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, hogy a magyar kormány LMBT-ellenes retorikája egyre újabb országokat hódít meg. Példaként Szerbiát idézte, ahol a hatóságok végül nem engedélyezték a EuroPride felvonulást azért, mert állítólag nem tudták volna a résztvevők biztonságát szavatolni. (Szerbia miniszterelnöke egyébként leszbikus nő, Ana Brnabic.)

A magyar kormány az elmúlt időszakban a politikája középpontjában helyezte a gender-kérdést, és kritikusai szerint az LMBT közösség elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavaztokat szerezni. Miközben a téma korábban a szélsőjobb pártok sajátja volt, a FIDESZ beemelte a mainstreambe azzal, hogy az LGBT közösség veszélyt jelent a magyar gyerekekre. 

Az Európai Leszbikus Konferenciát az előző években Bécsben, illetve Kijevben rendezték meg, a mottója: “Egy leszbikus – áldás, száz leszbikus – forradalom.”

Forrás:EuroNews

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek